Szalay Balázs játékautóra cserélte terepjárgányát

Hirdetés

A rallys szeretné, ha fia nem követné a pályán és megmaradna a távirányítós kocsiknál

 

Rendszeresen megveri autóversenyben Szalay Balázst kisfia. A tizennégy éves gyermek egyelőre a gokartban és a házi slotcar-bajnokságokon diadalmaskodik, ám a neves sportember szeretné, ha ez így is maradna, s fia nem kacsingatna a nagyobb autók felé. Az ismert apuka és fia most már nem csak a nappaliban mérheti össze tudását a távirányítós autós játékokban, hanem egy több mint kétszáz négyzetméteres játszótéren is.

Hirdetés

Hirdetés

 

Igazi szentély épült a távvezérlésű kiskocsik szerelmeseinek. A hatalmas terepen analóg és digitális módon is hódolhatnak szenvedélyüknek a műfaj szerelmesei. A Duna Pláza második emeletén kialakított egyedi játszóteret az ismert autóversenyző, Szalay Balázs nyitotta meg ifjú kollégájával, a hét évesen már Carrera Slotcar Magyar Bajnoki címet szerzett Tóth Benjáminnal. A népszerű terep-rally versenyző hamar egy hullámhosszra került a fiatal bajnokkal, így együtt is tesztelték a pályákat.

 

Balázs jól tudja, nem lehet elég korán elkezdeni a közel százesztendős játékmanufaktúra élethű autóival való száguldozást, ő és kisfia is gyakran rendeznek házi bajnokságot. A sportoló gyermeke sajnos nem tudott ott lenni a megnyitón, de Balázs megígérte neki, mindenképpen eljönnek együtt is letesztelni a pályákat.

„Mindig mindenben megver a fiam. Ha egyszer slotcar-versenyt rendezünk otthon, azaz vájatvezetéses modellautókkal versengünk, csak úgy repkednek a kiskocsik. Biztosan elhozom majd ide is őt, hiszen a világon egyedülálló Carrera RC pálya épült fel itt, hazánkban próbálhatják ki először ezt a műfaj rajongói – mesélte Szalay Balázs, aki már csak azért is kilátogat az egyedi játszótérre gyermekével, mert szeretné, ha kisfia autószeretete megmaradna az ikonikus és élethű modelleknél. – A feleségemmel együtt úgy döntöttünk, hogy nem szeretnénk, ha a gyerek követne a pályán, elég egy emberért izgulni. Veszélyes szakma ez” – zárta gondolatait a sportoló, aki arról, mi a következő terve, csupán annyit árult el, hogy mindig a győzelem a cél.

 

Most bárki kipróbálhatja a száguldás és versenyzés élményét az ingyenes játszótéren, ahol még akár Szalay Balázsékkal is összefuthat. További információ és nyitvatartás: www.carrera-toys.com/jatszoter.

Forrás: RedLemon 2012.12.07.

 
Mondd el a véleményed

Versenypályáról lépett színpadra Gáspár Laci.

Radics Gigi kocsiban tölti az új évet!