Szarvasok, nyestek, rágcsálók – védekezzünk vadriasztóval!

Hirdetés

Sokunk félelme, hogy útközben egyszercsak egy úttesre hirtelen kilépő szarvast gázolunk el. Ez az autóban ülők számára is komoly kockázat. De nemcsak ilyen drasztikus esetekre kell gondolni, a különböző vadállatok, a nyestek, a rágcsálók ugyanis sok-sok kárt tehetnek a kint álló kocsiban – vagy akár a kertben, sőt mezőgazdasági területeken is. Vadriasztóval azonban hatékonyan védekezhetünk ellenük.

Hirdetés

Az autofejlesztes.hu webáruházban vadriasztók széles választéka érhető el – nemcsak autókba, hanem akár házakon kívülre is egyaránt. A kínálatban továbbá számos egyéb autófelszerelési és autóápolási termék is fellelhető, az utazási kiegészítőktől kezdve a dísztárcsákig.

Hirdetés

 

Miért van szükség vadriasztóra?

 

Ahogy a bevezetőben is említettük már, a vadriasztó számos módon segíti az életünket – ami nélkül akár komoly veszteségeket is elszenvedhetünk. Legyen mezőgazdasági vállalkozásunk, kertes házunk, vagy nem garázsban őrzött autónk, egy arra tévedt állat komoly károkat okozhat. Lehet ez egy élelmiszer-elvesztés, kábelrágás vagy épp növénykárosítás is. 

 

Nem beszélve az olyan szélsőséges esetekről, amikor a sötétben nem látjuk a kilépő szarvast, vagy épp az erdőbe tévedve találkozunk össze véletlenül egy megriadt vaddisznóval. Ha van hasznos eszközök listája, akkor a vadriasztó egészen biztosan előkelő helyet foglal el rajta.

 

Milyen fajta vadriasztót használjunk?

 

Persze joggal merül fel a kérdés, milyen típusú vadriasztót vegyünk. Először is érdemes megismerkedni a választékkal. Ma a piacon többféle hasznos darab is létezik, mint például az ultrahangos nyest- és rágcsálóriasztók, a nyestriasztó spray-k, valamint a vadriasztó sípok. Nézzük, melyik mire jó!

 

Az ultrahangos nyest- és rágcsálóriasztó – ahogy neve is sugallja – olyan ultrahangos jelet ad ki, ami elzavarja a nyesteket, rágcsálókat és különböző kártevőket. A legjobb az egészben pedig az, hogy mi ebből semmit nem hallunk. Ráadásul igencsak energiatakarékos eszközök, alacsony fogyasztással, 12V-os rendszerrel működnek.

 

A nyestriasztó spray szintén illatanyagaival védekezik a nyestek és különböző állatok ellen. Olyan helyekre lehet fújni, ahol az ilyen kártevő állatok előszeretettel behatolnak.

 

A vadriasztó sípok azok, amiket elsősorban az autóban használnak, és szintén ultrahang által figyelmeztetik az állatokat a jármű közeledésére.

 

Mi alapján válasszunk? 

 

Látható tehát, hogy humánus és környezetbarát megoldásokról van szó, amivel mindenki jól jár, ember és állat is. Érdemes gondolni az autóra, a kertre, vagy épp a földünkre – egyéni helyzettől függően a kiválasztás során. Ezek az eszközök pedig akár életmentőek is lehetnek, de a javainkat is nagy eséllyel megóvhatjuk az efféle károktól. A beszerzés pedig sosem volt olyan egyszerű, mint napjainkban: egy webáruházból ugyanis gyorsan és egyszerűen megvásárolhatjuk a kiválasztott vadriasztókat.

Ez a cikk Szarvasok, nyestek, rágcsálók – védekezzünk vadriasztóval! először a Retromuzsika.hu. oldalunkon jelent meg.

Mondd el a véleményed

Tusványos 2024. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor – időpont, fellépők, program, infok

Érdekes kávékultúrák