Szégyenlős gyerek volt Bereczki Zoltán

Hirdetés

 

A színész volt a Class Utas legutóbbi vendége

Bereczki Zoltán az ország egyik legismertebb és legkedveltebb színésze, aki életét és karrierjét magabiztos kézzel irányítja, és a vezetést az autóban sem szívesen engedi át másnak. A Class Utas kedvéért azonban kivételt tett, és Garami Gábor mellett ülve nem csak első zenei élményéről, de az édesapjától kapott útravalóról is mesélt a rádiósnak.

Hirdetés

Hirdetés
bereczkiMásodik évadával folytatódott hétfőn a Class FM népszerű digitális műsora, amelyben hétről hétre az ország legismertebb előadóit ülteti az anyósülésre Garami Gábor. A rádiós ezúttal Bereczki Zoltán színész-énekest faggatta gyermekéveiről és a zenéhez való viszonyáról. „Az apám mesélte, hogy mennyire korán kezdtem el foglalkozni a zenével. Az első albumot, amit rendszerint a szülők adnak a gyerek kezébe, hogy érdemes meghallgatni, én saját magamnak válogattam össze. Rajta volt a Hungariától a Limbó hintó, a V’Moto-Rocktól a Várj, míg felkel majd a nap és LGT-dalok is” – kezdte a színész, aki arra is jól emlékszik, mikortól lett Michael Jackson rajongó.

’89-ben a Bad albumon található Man intheMirrorral kezdődött minden. Álltam a konyhában, meghallottam a dalt és jött az a jól ismert, hidegrázós érzés, ami mindent megváltoztatott” – folytatta Bereczki, akinek első zenész élménye is a gyerekkorához köthető. „Apu összerakott nekem egy dob szettet: zöld brandy-s üveg, arra rácsavarozva egy szerintem általa kifaragott cintányér. Az egyik tam egy kézi afrikai dob volt, amit kapott valahonnan, a másik pedig egy teniszlabda doboz, ami nagyon jól szólt és én ezeket ütöttem. Emlékszem egyszer épp a Limbó Hintót játszottam, amikor apám úgy döntött, felveszi. Ezért rám zárta az ajtót – mert roppant szégyellős voltam mások előtt – és rögzítette, ahogy dobolok és éneklem, hogy Limbó láz” – nevetett az énekes, aki mára magabiztosan áll a színpadon és igyekszik kedvenc verssorai szerint élni.

„Kipling Ha című versét édesapám nyomta a kezembe abban a szent pillanatban, amikor átléptem a Színművészeti Főiskola kapuját. Úgy gondolom, ebben minden olyan élethelyzet benne van, ami előfordulhat a szakmánkban: például a tartás, és a forrófejűség kontra hidegvérűség” – árulta el aszínész, aki Kern András januárban debütált mozifilmjében is szerepet kapott, amelynek címét az LGT Gondolj rám című dala ihlette. A zenekar a Class FM sztárjára, Garami Gáborra is nagy hatással volt.

„Annak idején Solti Gábor miatt kezdtem el dobolni. Az Embertelen dal volt az első szám, amit elejétől a végéig kívülről tudtam énekelni és dobolni, pedig legalább 5-6 perces volt. Emellett a legnagyobb kamaszkori szerelmemmel is állandóan LGT-t hallgattunk, sőt dalsorokat is idézgettünk egymásnak” – nosztalgiázott a népszerű műsorvezető.

Melyik volt a legemlékezetesebb autóútja Bereczki Zoltánnak? Mivel köti le magát a színész, ha más vezet? Hogyan került Kern András új filmjébe, és milyen szerepet játszik ott? Kiderül a Class Utas legújabb adásából, amely a leghallgatottabb rádió Facebook oldalán és a www.classfm.hu-n is elérhető.

Sztárvendégek, friss ötletek, meglepetések és szokatlan helyzetek – Class Utas minden héten a Class FM Facebook oldalán!

Mondd el a véleményed

Rudimental jön az EFOTT-ra

Tücsi és Pordán Petra is a jó ügy mellé álltak