SZINES VILÁG

Hirdetés

 

Hirdetés

Végre beköszöntött a tavasz, a felfrissülés évszaka, ilyenkor éled a természet és mi is vidámabbak vagyunk, ha napsütésre ébredünk. Egyre több időt töltünk a szabadban, környezetünk egyre színesebb lesz, szinesebben kezdünk öltözködni.

Hirdetés

2012 meghatározott színe, a mandarin tangó (tangerine tango), mely a piros és narancssárga keveréke, felidézi bennünk a naplemente sugárzó árnyalatait, hisz a határozottan látványos és telt színből árad a forróság és energia, azt az energiát teremti meg, amire a jelenlegi időszakban szükségünk van.

 

A vörös szín vadságot és lüktető dinamizmust produkál, ellenben párja a narancs, a déligyümölcsök egzotikumával, barátságos, meleg színével tompítva azt, így alkotva egy nagyszerű párost. E két szín, ezzel a játékossággal próbál általános lelki állapotunkra is pozitív és előnyös hatást gyakorolni.

 

A színeknek sokféle jelentése van, a továbbiakban tekintsük át a legfontosabb színek jelentéseit.

 


Vörös

Szimbolikus jelentése: vér, energia, az élet anyagi oldala, akaraterő, alkotóerő, túláradó életkedv, bőség, érettség, jó kapcsolatteremtő készség, szerelem, szenvedély, testvéri szeretet, elnyomás és ragaszkodás, szélsőségesség.

Misztikus jelentése: tűz (tisztítótűz), a Szentlélek tüze, feltöltődés, a szellemi újjászületés utáni vágyakozás, misztikus erő, a hamvakból újjászületett Főnix madár, átlényegülés, a szellem öntudatra ébredése.

 

Narancssárga

Szimbolikus jelentése: függőség, függetlenség, összhang, szépség, művészet, lemondás (a Buddhista szerzetesek narancssárga ruhát viselnek), érzékiség, erotika.

Misztikus jelentése: ösztön, egyéniség, hűség, a másokhoz tartozás szükségessége.

 

Sárga

Szimbolikus jelentése: nap, fény, termékenység,melegség, nevetés, öröm, akaraterő, intellektus, mentális aktivitás, önmegvalósítás. Depresszió, irigység, zavarodottság.

Misztikus jelentése: megszerzett tudás, akaraterő, fény.

 

Zöld

Szimbolikus jelentése: természet, növekedés, kreativitás, termékenység, bőség, igazságkeresés, széles látókör, nagylelkűség, igazságérzet, szabadság, féltékenység, szívvel kapcsolatos dolgok.

Misztikus jelentése: gyógyítás, regenerálódás, a föld szeretete, harmóniában a természettel.

 

Kék

Szimbolikus jelentése: az égbolt, a tenger szine, biztonság, béke, nyugalom, kapcsolat, párbeszéd, a romantika kék virága, védelem.

Misztikus jelentése: víz, intuíció, tisztánlátás, telepátia, médium. A kék szín Mihály arkangyal színe, továbbá Krisnáé és Visnué a két hindu istené. Ők a Bhagavad-gíta szerint kék testben élnek, vagyis a kék szín isteni eredetre utal. A kék szín védelmet ad (de ellentétben a vörössel) megengedi, hogy a segítő erők áthatoljanak rajta.

Lila (indigószín)

Szimbolikus jelentése: gyógyítás, szolgálat, áldozatvállalás, vallás, misztika, az élet értelmének felismerése, visszavonultság.

Misztikus jelentése: a teozófiában a transzmutáció lángját jelképezi, mely megsemmisíti az ártó erőket, spirituális élmények, szellemvilág.

 

Fehér

Szimbolikus jelentése: fény, tisztaság, ártatlanság, igazság, tökéletesség, a mennyei szférák szine, a béke, a jóakarat kifejezője.

Misztikus jelentése: a magas szellemiség megnyilvánulása, a szentséghez tartozó szín.


 

Fekete

Szimbolikus jelentése: a fény hiánya, felejtés, magány.

Misztikus jelentése: titok, sötétség, befelé fordulás.

 

Arany

Szimbolikus jelentése: bölcsesség, átalakulás, gazdagság (Az arany Szent Grál olyan jelkép, amit csak nagy nehézségek árán lehet megszerezni; aranygyűrű: az egység jelképe)

Misztikus jelentése: Salamon bölcsessége. Az arany a felismerés bölcsessége. Az ősi napimádó kultúrák (inkák, egyiptomiak, aztékok, maják) vallásos tisztelettel övezték az aranyat. Szépség, szentség, igazság, tisztaság, rang, meditáció, megvilágosodás.

 

Ezüst

Szimbolikus jelentése: természetfeletti képességek, áradó érzelmek. Az egyiptomi kultúrában Ra isten csontjai ezüstből voltak.

Misztikus jelentése: Holdiság, nőiesség, intuíció, visszafogottság, befelé fordulás.


Érdemes megfigyelni, ha kint a természetben járunk mennyi szín és színárnyalat van, mennyi csodálatos szín vesz körül bennünket bárhol vagyunk is. A hajnali felkelő nap fényében meg csillanó harmatcseppek a fűszálakon, virágokon, faleveleken érdekes élményt nyújtanak.


Kellemes, szép tavaszi napokat kívánunk mindenkinek!


Érdekel az ezoterika világa? Látogass el a Boszorkánystúdió weblapjára! Klikk!

2012.03.24.

Mondd el a véleményed

Akár hiszed, akár nem…

Ősszel ismét X-Faktor! Ma estétől lehet jelentkezni!