Te is lehetsz James Bond! – közös klippel jelentkezik Napsugár Anna és Kaszás Péter

Napsugár Anna
Napsugar Anna
Hirdetés

 

Napsugár Anna 45 éves hallóideg-sorvadással született, mára már siket, édesapja lemezlovas-vendéglátós, édesanyja varrónő (hobbi táncos) volt. Szakvizsgázott plus size modell, platina lemezes dalszerző-dalszövegíró a Sztárlimonádé Aranyalbummal. Margitos amatőr színész, többszörösen nyertes szavaló. Fotóművészként számos díjat nyert, kiállították fotóit, a legnagyobb elismerése a MUOSZ Életmód Szakosztályának Sajtódíja volt. A jeltánc segít lebontani a fogyatékossággal élő emberek és az egészséges társadalom közötti falakat is. Olyan gyógyító hatású gyógyterápiás táncművészet, ami mindenkihez szól. A Hivatalos Jeltáncművészeti ág  általa született Magyarországon, amit 30. éve épít, a jelnyelv és a tánc zenei ritmus kottájával adja át a zene varázsát, ebben számos, több mint 100 első és különdíjat tudhat magáénak . 2012-ben első díjat nyert a „Honoratus Kodály Zoltán – Kodály szellemisége a Kárpát medencébenNemzetiségi Összművészeti Fesztiválon a Drága Édesanyám című dalával. Az első 2020 Online XXXVlll. Zuglói Táncfesztivál – Országos Amatőr Táncversenyen a Napsugár Anna Zenei Jeltánc Társulattal Országos Zuglói Kupát nyertünk, egyéniben Németh Zsuzsi többszörös jeltánc bajnokkal első helyen végeztünk. A 2018 óta a KRIZO kockanyaklánc projekt arca lett. A karantén a bezártság és kedvenc színésze elvesztése, ihletet adott hozzá hogy megalkossa táncos klipben 10 éves dalát. Legújabb klipjéhez Keserű Péter Gábor tánc művészt kérte fel aki többszörös világ és magyar bajnok korosztályában szólóban és duóban.Napsugár Annával új, Kaszás Péterrel közös James Bond klipje kapcsán beszélgettem.

Hirdetés

 

Napsugár Anna
Napsugar Anna – Festő: Kohanicz Mária

Hogyan született a dal? Miért éppen James Bond?

 45 évem alatt mindig úgy írtam a verseimet, ahogy történtek velem pozitív és negatív élet érzések. A 60 versemből egy fajta Napsugár vers napló született. Ezeket a versekhez hozzá illő történetet adó fotó alkotársaimmal párosítottam, így született meg szerzői kiadásban a Jelbe zárt világ című verseskönyvem. 15 évig aikidóztam, jiu-jitsu-ztam és body-ztam és pár évig boxoltam, számomra ez volt közel: a harcművészeti világ. Gyermekkorom óta példaképként figyelemmel követtem minden megjelent James Bond-filmet minden filmjének hatalmas mondanivalója volt. 10 évvel ezelőtt, mikor Kaszás Péter stúdiójában felénekeltem sok verzió született mert azt szerettük volna ha egyedi. Mikor idén egyik példakép James Bond-színészem, Sean Connery meghalt, már a klipet leforgattuk, számomra is nagy veszteség hogy ő nincs többé. A Te is lehetsz James Bond-dalomat pont az ő filmjei hatására írtam meg, és az életemben történt harcosabb pillanataimról. 


Milyen volt a közös munka Kaszás Péterrel ? 

 Kaszás Péterrel minden alkotási folyamat egy csoda hatalmas volt 10 éve. Ott, ahol Máté Péter is felénekelte dalait, Zámbó Jimmy, és sok retró sztárunk nagyon nagy megtiszteltetés volt számomra , hogy vele dolgozhatok. Végtelenül türelmes hatalmas szív lélek, profi zeneszerző mindig olvasott siketes gondolataimban. Azért volt ez a dal nehéz, mert elmondtam, hogy milyen hangzások és történések kerüljenek a dalba, nagyon jó együtt dolgoztunk mint mindig, így ez a dalom is háromszor született újra, mindig színesítettük. Siketen, úgy, hogy a zenének csak a rezgését érzem, ismét olyat akartunk alkotni, ami nekem is átjön, mert, ha élőben jeltáncolom, akkor tudjam követni saját dalomat a dal frekvenciáinak rezgéseire. De a végeredmény magáért beszél. Döntsék el a kedves hallgatók!

 

Honnan jött így karácsony közeledtével James Bond, mint téma? Milyen volt a klip alkotói folyamata?

Évek óta, most már lassan a kilencedik éve veszünk részt színpadi jeltánccal-látványtánccal a Ritmuscsapatok Országos Táncversenyén, ahonnan már 30 arany kupát első helyeket elhoztunk. Így én vagyok az első országos jeltánc bajnok, aki mehetett volna a külföldi táncversenyre verseny pont számai alapján, de anyagi okokból nem juthattam el. Számunkra minden díj egy ajándék, a tehetségünket méri és mutatja meg érmekben és kupákban és helyezésekben minden fejlődhetünk általa, a zsűri szavai által. Számomra nagyon fontos volt, hogy idén a kedves közönségemnek megmutathassak egy újabb táncművész csoda tehetséget a klipemen keresztül, akit nagyon fontos bemutatni országunknak és nemzetközi szinten is. Számomra egy közös ajándék mindenkinek a dalom mondanivalójával, hogy ebben a nehéz időben is találjuk, meg miben lehetünk profi James Bond-ok ahogy ő értett szakmájához, és soha nem adta fel kívánom mindenkinek, hogy soha ne mondja hogy soha. A tánc szeretetével zárjuk a klipet. A Ritmus csapatok Országos Tánc Bajnokságokon – versenyeken sok tehetséget látva, ahogy Keserű Gábor Pétert is verseny közben elhatároztam őt is bevonom egyszer klipembe, mert nagy tehetség. Elteltek az évek, idén a sors 2020. októberében az ADHD gálán újra felém sodorta a sors ezt a csoda tehetséges táncművészt, mint fellépő. Fellépését látva annyira szemet gyönyörködtető volt előadása, hogy szóhoz sem jutottam így siketen, annyira átjött és a közönség is nagyon-nagyon tapsolta az előadása végén alig vártam, hogy elmondhassam neki, hogy megtaláltam a 10 éve megírt dalom táncosát, mert benne megláttam a James Bondot, mint táncművész. Azonnal igent mondott, miután elküldtem neki a dalom és jótékony céllal adta bájos arcát, fantasztikus táncát és szeretettel teli mosolyát a kliphez. Kívánok neki sok sikert életében sok táncos klipet sok eredményes versenyt. Nagyon fontos megemlíteni, amire én is büszke vagyok, mint utólag kiderült édesapjától Keserű Gábor Péter többszörös világ és magyar bajnok korosztályában szólóban és duóban, számtalan táncverseny nyertese és sok-sok különdíjé.

Mit lehet tudni a terveidről?

Izgalommal készülünk három jeltánc produkcióval az első online, Országos Ritmuscsapatok Táncversenyre,  ami 2020.december 20-án lesz élőben látható online.

Meghirdettük 2. alkalommal a Nemzetközi Jeltánc Alkotó pályázatot amire 28 alkotás érkezett Los Angelestől Mezőtúrig neveztek. Most folyik a zsűrizése, Mikulásra szeretnénk meghirdetni a nyertes pályaművek eredményeit.

Honnan jött a pályázat ötlete?

 

A ZSŰRI :
Zsűri elnöke:
Pitti Katalin Liszt Ferenc díjas, Magyar Operaház Örökös Tagja , operaénekesnő
A Pályázat zsűri tagjai:
1. Dr Tálos Marianna A Mozdulj Egyesület elnöke, fogorvos
2. Scharek János Jeltánc menedzser BUDAPEST EYE
3. Robert Petes-Varga
4. Zsuzsi Német Jeltánc titkár
A pályázat kiírása: Jeltánc virtuális pályázat gyermekeknek és felnőtteknek
Pályázat címe: “SZÁMODRA MIT JELENT A JELTÁNC MŰVÉSZET? JELTÁNC MŰVÉSZET szükségét, erejét, varázsát.” – e témában hirdetünk meg pályázatot mindenkinek. DAL-ZENE VIDEÓRA FELVÉVE-, FOTÓ-, RAJZ-, FESTMÉNY-, VERS-, PÁLYÁZAT 1-99 éves korig.

 

 

Fotók:

Kaszás Bence

Keserű István

 

Mondd el a véleményed

Milliós főnyeremény a kincsvadászaton

Deniel - Magánynak a tetején

Magánynak a tetején – új klip DENIEL-től