Tizenöt év után újra trendi a sárga arany!

Hirdetés

A harmincas évei közepén jár, három gyermeket nevel, miközben hat üzletből álló családi vállalkozást vezet, a Juta óra-ékszert. Simon Zsuzsa hozta be Magyarországra a Pandorát, de a Calvin Klein ékszereket is sokáig csak ők forgalmazták. Szerelemmunkáról, sikerről, trendekről beszélgettünk.

A kislányok legszívesebben királylányost játszanak, ékszereket aggatnak magukra, sokat, színeset, csillogót. Mi lehet csodálatosabb, mint feltúrni anyu ékszeres dobozát? Az, ha apunak ékszerboltja van. Mesés gyermekkora volt?

Pontosan. Még nem értem fel a pultot, de már a vevőket kérdezgettem: mit segíthetek? Mióta eszemet tudom, ezt akartam csinálni. A húgommal hátul, az irodában játszottunk apu kolléganőjének a gyerekével. A hölgy harmincéve van velünk! Mi így vagyunk egy család. Beleszülettünk a vállalkozásba, amibe apukám szép lassan bevont engem és a húgomat, Annát. Tíz éve már mi visszük az üzletet. Mindenkinek ilyen szép, sima generációváltást kívánok!

Hirdetés

Csillogó szemel, óriási szeretettel beszél a munkájáról.

Mert ez egy álom! Mindig változatos, mindig megújuló álom. Egyik évben az órák, a másikban az ékszerek vannak előtérben. Egyszer az arany, másszor a divatékszer felé megy a trend. Ez teszi változatossá, megunhatatlanná a munkánk.

Csodás lehet, ha az embernek saját boltja van, akkor azt az ékszert veszi fel, amelyiket csak akarja.

Egyrészről igen, de érdekes módon nem veszem fel. Persze, minden évben egy-egy darabot azért megszerzek magamnak! (nevet) Fülbevaló, medál, karkötő, gyűrű – ha van egy ilyen szetted, sokféleképpen tudod kombinálni, hogy minden alkalomra jó legyen. Egy pici, de mutatós, köves brill fülbevaló nagyon öltöztet. Az örök darab! Szeretünk ruhához ékszert választani, ezért jó a Pandora, vagy a Thomas Szabo, mert az egy fehér póló – farmer összeállítást is feldob. Szeretem a Calvin Klein karkötőket, mert az is öltöztet.

Meséljen még a kedvenceiről!

A Pandora letisztult, örök. Van egy alap karkötőm, amire új-új és charmokat fűzök fel. Húszéves kortól hetvenen pluszig mindenki megtalálja a neki tetszőt. Anyukám is azt hord. Szeretem a Thomas Szabo lenyűgöző, pillantást vonzó színességét, bohókás ékszereit, amit már a tinédzserek is imádnak. Sőt, a színessége miatt, már tízéves kortól viszik. A tavalyi fekete-fehér ruha divatot nagyon feldobta egy ilyen színes kollekció. A Thomas Szabo leszerződött Rita Oraval, az ő fotóin is színes ékszer van, egy letisztult, drágább kollekcióból. Calvin Klein elegáns, sportosan elegáns, sok színű, letisztult vonalak jellemzik. Újdonság, hogy visszatér a gyöngy, és a sárga szín. Újra a vastag, nagy órák jönnek divatba. Az ékszeróra széles, kis órafejjel. Bizony, már látjuk a karácsonyi kollekciókat, ilyen órák jönnek.

Komolyan visszatér a sárga arany? Ez óriási változás.

A fehér, sárga és a rozé arany a divat. Nagyon sokáig a fehér, és az acél volt a trend, most újra jön a sárga arany és a föld színek. Az olaszoknál a kollekció nyolcvan százaléka sárga arany, és ők a leginkább trendkövetőek. Ez nem is olyan meglepő, két éve kezdett visszatérni, kifejezetten az aranyékszereknél. A baráti körünkben több esküvő is volt az utóbbi időben, és legtöbben sárga karikagyűrűt választottak. Legalább tizenöt év után változott a trend. Nagyon sokat kellett várni, de még mindig jelentős a fehér pártiak száma. A rozé trend sokkal hamarabb lecsengett.

A Pandorát ön hozta be Magyarországra. Nehéz volt?

Kint voltunk Németországban, és apu kitalálta, hogy be kéne hozni valami újat. Tetszett a Pandora frissessége, de azt mondták, Lengyelországban, Dél Afrikában, Japánban terveznek új piacot nyitni. Azt tanácsolták, írjak levelet a dán központba. Megírtam, jött is rá válasz, rengeteg kérdéssel. Megválaszoltuk, és vártunk. Telt múlt az idő, de sajnos a türelem nem az erősségem. Közben kiderült, hogy Varsó lett a Kelet-Európai központ, onnan kaptunk emailt. Apukámmal leveleztek, mert akkor Amerikában voltam. Azt írták, május harmadikán jönnek Budapestre, én másodikán értem haza az USA-ból. Választhattak, vagy apukámmal tárgyalnak németül, vagy velem angolul, de akkor adniuk kell egy kis időt, míg magamhoz térek a jetlagből. Engem választottak. Június közepén megnyílt az első Pandora üzlet a Kígyó utcában, a Párizsi udvar mellett. Hát, így került a Pandora Magyarországra, és hosszú évekig maradt nálunk a Jutánál. Nyolc üzletükből az első ötöt velem nyitották. A Pandorából hatéve kiszálltam, azóta a húgommal, Annával csináljuk a Juta óra-ékszert.

Hamarosan ünnepelnek, milyen évforduló lesz?

1990-ben indultunk, közel harminc éve. Hat üzletünk közül a szentendreinek lesz a születésnapja. Amikor ezt az üzletet átvettük, nagyon fontosnak tartottuk, hogy folytassuk a hagyományt, mert hosszútávon tervezzük működtetni. Szeretnénk, ha a vásárlóink velünk ünnepelnének, ezért mi ajándékozzuk meg őket. Aki nem hiszi, jöjjön el szeptember 28-29-én, a Borfesztivál idején a tízéves Nefrit Óra- Ékszer üzletbe, regisztráljon, és húzzon egy zsákbamacskát. Minden csomagban egy kis ékszert rejtettünk el.

Nem csak sikeres nő, hanem édesanya is. Láthatóan, az önök családi vállalkozásában ez a kettő nem zárja ki egymást. Ez a kérdés fel sem merül.

Harminchat éves vagyok, három gyermekem van. Az ikrek kilenc hónaposak, a nagy fiam két éves és kilenc hónapos, már bölcsődés. Mikor az első fiam született, végig dolgoztam, főleg otthonról. Most az ikrek mellett ez nem megy ilyen könnyen. Persze, pár dolgot el tudok intézni, de kilencven százalékban inkább gyesen vagyok. Összességében persze rengeteget dolgozom, de nincs annál nagyobb élmény, mint látni az eredményt, az elégedett vásárlókat. Ennél jobb nincs a világon! Nagyon sok munka volt, de nagyon szép időszak. A húgomnak is vannak gyerekei, ikrek, a babázást felváltva adtuk elő. Apukánk csak akkor segít, ha megkérjük. A mindennapokban nincs benne, ami nagyon helyes. Azt mondja, ő már visszavonult, de persze ha kell, mellettünk van. Arra ügyelünk, hogy a céget a mai napig átszője a családias jelleg. Családi vállalkozás, de mégis nagy cég. Hat üzletünk van, ami megköveteli a rendszert, de a legfontosabb, hogy mindenki a magáénak érezze, jó legyen a hangulat, mert ezt megérzik a vevők, akik nekünk a legfontosabbak.

https://jutaoraekszer.hu/nefrit-szuletesnap/

Mondd el a véleményed

Életmódváltás ősszel – hasznos tippeket adunk!

Megjelentek az aranysakálok a budai házak kertjében is