Turin horse – új Bengal-klip a láthatáron

Fotó: Sivák Zsófia -https://www.instagram.com/zsofiasivak/?hl=hu
Hirdetés

Turin horse címmel új klippel jelentkezett Gaál Bence rockprojektje, a Bengal, amelyben Bence sajátos, egyedi és kortárs stílusán átszűrődve köszönnek vissza a 70-80-as évek modern rockzenéjének elemei. A dalról Bengal így nyilatkozott magazinunknak:

“Egy hosszú alkotói folyamat eredménye volt. Már több mint egy éve fogant meg bennem az albumom alapötlete. Alapvetően egy koncepcióalbumot szerettem volna csinálni egy emberről, aki megroppan a XXI. századi élet nehézségei alatt. A Turin Horse az album csúcspontja, a megőrülés előtti utolsó pillanat, ahol a főhősünk elgondolkozik azon, hogy vajon az ő hibája-e, hogy nem bírja a feszültséget, vagy igazából nem is ő tehet róla,hogy tönkremegy az élete. 

Hirdetés
Fotó: Sivák Zsófia –https://www.instagram.com/zsofiasivak/?hl=hu

Az album maga most januárban fog megjelenni.Én alapvetően nagyon szeretem a 80-as évek zenei világát, különösképp az akkori gitár és a szintetizátor hangzást. Rengeteg olyan zenekart hallgatok nap mint nap mint a Toto, a Van Halen, vagy a Rush. A dobokon kívül (
Kaszás Péter dobol az egész albumon) minden hangszeren én játszom, és a hangszínekkel is igyekeztem a korszak hangulatát előidézni. A klip egy tisztelgés a korszak előtt, ami lehet, hogy a mai zenei világban kicsit giccsesnek vagy túlzónak hat. Ennek ellenére úgy gondoltam, hogy egy ilyen klipnek van helye 2021-ben is. Rengeteg olyan sorozat van, mint például a Stranger Things, amelyek ugyanebből a korszakból merítenek ihletet, és népszerűek is, ezért úgy gondoltam hogy én is megpróbálok valami hasonlót. A videót Peter John Kiss és Keresztesi Balázs rendezte és készítette, akik úgy érzem, hogy nagyon jól átérezték a 80-as évek hangulatát és remek munkát végeztek.
Az inspirációról Bengal így nyilatkozott
“A dal címét és a témáját is Nietzsche ihlette. A torinói incidens itt a dalban is arra referál hogy a főhősünk megőrül, és ez az utolsó nagyjából tiszta pillanata, amikor elgondolkodik az életén. Amikor a dal demóját megmutattam az ismerőseimnek, ők is egyből Tarr Béla filmjére gondoltak. A filmet akkoriban nem láttam még, viszont az egyetemi tanulmányaim során volt alkalmam tanulmányozni Nietzsche munkásságát és életútját, és onnan volt ismerős a “torinói ló” fogalma. Azóta természetesen megnéztem a filmet és szerintem egy remek interpretációja az incidensnek.”-árulta el búcsúzóul Bengal.
Bengal Facebook oldala:
(1) Bengal | Facebook
Mondd el a véleményed
Skaly

Get Well Soon – new music video from Skaly

Sík Sándor versei