Vegyél levegőt – új nagylemezzel jelentkezik a Rekamié

Rekamié
Rekamié
Hirdetés

Vegyél levegőt címmel vadonatúj nagylemezzel, rajta pedig 12 dallal jelentkezett nemrégiben Kótai Sziszi bandája, a Rekamié zenekar. A dalok rendkívül változatosak: a belső feszültség pattanásig feszült hangulatától (“táncol bennem a feszültség” elindulva az apátia, a közöny(“A fejemben él egy kobold, aki megeszik mindent, megeszi azt a széket, aztán pedig téged” érzésén át egészen az önfeledt felszabadultság érzéséig terjedő skálán, tehát meglehetősen széles amplitudón, többnyire dúdolható dallammal, néha,itt-ott egy kis egy kis rappel is megfűszerezve  kényeztetik fülünket és lelkünket.  A korongról Kótai Sziszivel és Kovács Marcival beszélgettem. Ami engem illet, én mindent megkaptam a lemeztől, amit egy vérbeli indie bandától várhat a magamfajta, sokat hallott vájtfülü zenehallgató. A többit pedig mondják el ők.

Mit kell tudni a lemezről, illetve annak egyes dalairól?

Sziszi (ének-gitár): A lemezen 12 dalt hallhattok, ezek a dalok az elmúlt két évben gyűltek össze, most pedig végre profi körülmények között rögzíthettük őket. A dalok hangulata, témája érzelmileg széles skálán mozog, vannak sötétebb hangulatú, dühös, csalódott vagy szarkasztikus számok, illetve az ezeken túllépő, pozitív életérzést közvetítő számok.

Hirdetés

Hogyan születtek, honnan inspirálódtatok?

Sz: A dalokat én írom egyszál gitárral, és ezeket hangszereljük meg közösen, van hogy a dalok szerkezetébe is belenyúlunk kicsit, a kiinduláshoz képest. Egyébként az inspirációt a dalokhoz a saját életemből, a körülöttem lévő emberek életéből, történeteiből merítem.

Marci(basszusgitár): Stílusilag rengeteg féle zenét hallgatunk és szeretünk, a lemezen számokon belül is váltakoznak a különböző stílus elemek.

Sz: Keressük az újat az izgalmasat, és mindig sikerül találni valami olyat ami “megvisz”.

Milyen volt az alkotói folyamat? Hogy éltétek meg belülről?

Sz: A lemezfelvétel izgalmas volt, de egyben fárasztó is. Sok olyan dolgot csináltam például gitáron, amit eddig nem, így sokat tanultam is a felvétel alatt, volt pár kihívás.

M: Nagyon jó érzés volt profi körülmények között dolgozni, sok apró dolgot a helyszínen találtunk ki (pl. a Mindenki táncol-ba beépítettünk egy perka szólamot).

 

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánlanátok a lemezt, illetve annak egyes dalait?

Sz: Olyan embereknek, akik szeretnek zenét hallgatni, szeretik a kísérletezős zenéket, szeretik a keményebb és a táncolhatóbb zenéket is, szeretnek tombolni, de szeretnek nyugiban ülni is, órákon keresztül és gondolkozni az életükről, mások életéről, a világról amiben élünk, szeretnek mélyebben belemerülni a beszélgetésekbe a barátaikkal, családjukkal, de akár még saját magukkal is.

M: A Nyugi-Most kezdődik el-Kertben-t a keményebb zenét kedvelőknek is merjük ajánlani, az Égő Kukák-Gumicukor-Semmi-Süti középtempós, kocsiban ülős számok, míg a lemez 2/3tól a Tettes-Új Szakasz-Mindenki Táncol-ra jót lehet táncolni.

 

Hol lehet hozzájutni a lemezhez?

M: A lemez fent van youtube-on, és a legtöbb online stream szolgáltatónál, pl. Spotify, Deezer, Apple Music, stb. CD-n is kapható egyébként, ezeket a koncertjeinken lehet beszerezni, esetleg Facebook üzenetben is meg lehet rendelni tőlünk.

Most, hogy egyelőre 500 fő alatti koncerteket lehet tartani, láthatnak-e, hallhatnak-e Benneteket valahol a rajongók, s ha igen, hol és mikor?

Sz: Legközelebb az EcoPunk fesztiválon lépünk fel a Nógrád megyei Terényben 2020.augusztus 29-én szombat este, illetve Budapesten tartjuk majd a lemezbemutató koncertünket 2020.szeptember 25-én az Analog Music Hallban ( 1116 Budapest, Kondorfa u.8) Facebook event: https://www.facebook.com/events/2613260345556479/), ahol sok szeretettel várunk mindenkit.

Spotify csatornájuk:
https://open.spotify.com/artist/3h0iVGHPYIlN5vG10s6MCk

Mondd el a véleményed
Artica Sound

Karma – új klip az Artica Sound ESŐ című EP-jéről (klippremier)

5 vers, amit ma érdemes elolvasnod – 1. rész