„Új oldal”-ával mutatkozik be Szabó Leslie

Hirdetés

Hirdetés
szabolesliepic01Május 23-án jelent meg a Szabó Leslie Band Új oldal című nagylemeze. Az album újdonságait a közreműködő vendégművészek zenei impulzusai és Romhányi Áron hangszerelése, a megszokott nyelvi igényességet pedig Leslie dalszövegei biztosítják.

Bár a mai trendek nem kifejezetten erről árulkodnak, bizony komoly és meghatározó lépés egy előadó életében az új hanghordozó megjelenése. Esemény, amelynek révén hírt adhat magáról, gondolatairól a közönségé- nek, rajongóinak. Leslie-től megszokhattuk, hogy minden egyes lemezét elképesztő maximalizmussal, zenei alázattal és nyelvi leleménnyel készíti. A saját munkáján túl a meghívott vendégek személyének kiválasztása és a közösen előadott dalok olyan pluszt jelentenek, amelyek unikálissá teszik a lemezt a mai zenei palettán.

Az Új oldal című album dalaiban több generáció is képviselteti magát a közreműködő zenészek között. A fiatalabb korosztály tagjai Torres Dani és Bokor MaRIAnna hangjának hallatán kaphatják fel a fejüket, míg Tátrai Tibor utánozhatatlan gitárjátéka minden hallgató számára kellemes perce- ket adhat. Nem feledkezhetünk meg a Group’n’Swing zenekarról sem, akik az általuk képviselt swing műfajjal színesítik a tracklistet.

Hirdetés

Az albumon található 13 eklektikus dal képes a mindennapok rohanásába belefáradt hallgatóknak egy-egy pillanatnyi felüdülést nyújtani, miközben teszi, ami a dolga: elgondolkodtat és szórakoztat egyszerre.

Szabó Leslie karrierje során szövegíróként, dalszerzőként és hangszeres zenész- ként is egyaránt letette már a névjegyét. Több országos slágerré vált dalszöveggel a háta mögött (Trambulin, Feketén a hófehér), 2004-ben mutatkozott be szólistaként a média nyilvánossága előtt a TV2 által indított Megasztár című műsorban. Az elmúlt évtized során négy szólóalbumot készített, amelyek közül a legfrissebb az Új oldal címet viseli.

A lemez címe: Új oldal

Előadó: Szabó Leslie Band

Műfaj: pop/rock

Kiadás dátuma: 2016.05.23.

Mondd el a véleményed

Pelé – Egy legenda születése (kritika)

Mindenkit kísért a múltja – Idén ősszel jön az Aranyélet 2. évada