Utazik a család! Irány a Vértes és a Gerecse!

Hirdetés

Új kötettel bővült az Utazik a család! mese-útikönyv sorozat. Irány a Vértes és a Gerecse!

Már 8 kötettel büszkélkedik a KidsOasis mese-útikönyv sorozata. Az Utazik a család! által 8 magyarországi tájegységről, régióról olvashatnak a gyerekek saját nyelvükön, közérthetően, viccesen, kedvesen.

A könyvnek már vannak rajongói, olyanok, akik szenvedélyesen gyűjtik a köteteket, és az összes rész a könyvespolcukon figyel. Vannak, akik kifejezetten az utazásuk előtt vásárolják meg, hogy abból készüljenek fel, és pihenésük idején már előre tudják milyen látványosságokat, nevezetességeket keressenek fel, vagyis követik a mesebeli utazó család nyomait. Akadnak, akik csak tervezik egy-egy régióba az utazást, de érdekli őket a gyereknyelven, mesébe ágyazva leírt tudnivaló Magyarország ismert és kevésbé ismert nevezetességeiről, és azt szeretnék, ha gyerekeik is tudnák mennyi szépség van az országon belül is.

Hirdetés

Nyolcadszor kerekedett fel az a kicsit szeleburdi, de mindenképpen szerethető három gyerekes család, akikhez egy kotnyeles macska és egy okoskodó kutya is tartozik. Ők azok, akik minden évben útra kelnek így együtt, hogy hazánk valamelyik szépséges részét járják be, és közben kipihenik magukat egy családbarát szálláshelyen. Jártak a Balatonnál, a Tisza-tónál, Egerben, a Velencei-tónál, a Dunakanyarban, Esztergomban és Dél-Baranyában.

A Vértes és a Gerecse környékére már régóta vágytak, ezért úgy döntöttek, most Magyarországnak ezt a természeti kincsekben gazdag részét fedezik fel. Szerették volna jobban megismerni és megérteni, milyen volt a valaha virágzó szénbányászat a környéken, ezért ellátogattak az Oroszlányi Bányászati Múzeumba, ahol sisakot húztak a fejükre, és csilléken vonatoztak. Tatán bejárták a Várat, és a királyok nevein kívül azt is megtudták, mi az a patara. Tatabányán a Gerecse Kapuja Látogatóközpontból indultak el egy kis sétára, jutott idő egy koncertre is az Agórában, sőt csobbantak is egy igazán családbarát fürdőben. A Majki kamalduli remeteségben egy kis időre ők is némasági fogadalmat tettek, és élvezték az áhítatos csendet. Jártak Kocson, ahol megtudták miről híres ez a település, és persze sokat kirándultak Várgesztesen, ahol egy igazi várjátékon is részt vettek.

Az Utazik a család! mese-útikönyv sorozat legújabb kötetének címe:  Irány a Vértes és a Gerecse!

Mondd el a véleményed

Megrendezték az első nemzetközi Kökpár kupát Magyarországon

Gránit Oroszlán Példakép Díj 2019 – jön a Nagyszabású díjkiosztó gála