Új albummal jelentkezik a Bagossy Brothers Company

Úszom a nap felé címmel 2017.február 26-án jelent meg a Bagossy Brothers Company vadonatúj lemeze. A fiúk igazán kitettek magukért, mondhatni apait-anyait belepakoltak a még ropogósan friss korong nótáiba,  s a kitartó, szorgalmas munka meghozta gyümölcsét: a lemez igazi üde tavaszi hangulatot árasztó, kikeletváró dalcsokor – a többit pedig mondják el ők.

Hol tartanak az új lemez munkálatai?

Az új lemez anyaga jelen pillanatban teljesen kész fázisban van és az eddig be nem mutatott, hat új dal a napokban lát napvilágot, mozgóképes videók kíséretében a zenekar hivatalos YouTube csatornáján.

A teljes lemez február 26.-tól érhető el digitális formában, a fizikai formátum, pedig néhány nappal később, vélhetően március első napjaiban érhető majd el a popshop.hu zenei webáruházban.

Hogyan születtek az új dalok? Mit kell tudni a dalokról? Milyen lesz az új korong?

Közel két évvel ezelőtt jelent meg az első nagylemezünk és az elmúlt két esztendő igen intenzívre sikerült. Kevés nyugodt pillanat, illetve időszak jutott az új dalok szerzésére, de igyekeztünk időt szakítani rá és így születhetett meg a tavalyi év tavaszán megjelent Vakít a kék című kislemez, majd ősszel a Sanyi című single és az új lemez további dalai.
Az első lemezhez képest merészebben nyúltunk a zongorához, kevésbé erőteljes a tangóharmonika jelenléte és az új lemezen talán több lírai hangvételű dal található, mint az elsőn, ha mindenképp össze kéne hasonlítani őket.
A zenekar teljes mértékben elégedett az új korong anyagával, úgy érezzük, hogy megszületett a hiteles lenyomata annak, ami most a Bagossy Brothers Company.

 

Mit szóltok ahhoz, hogy jelöltek benneteket a Fonogram-díj Év felfedezettei kategóriájában?

A Fonogram-jelölés igen megtisztelő és nagyon örülünk neki, számunkra egyben azt is jelenti, hogy részesei lettünk a magyar könnyűzenei életnek, számolnak velünk, létezünk, nem csak fizikailag.

 

 
Úgy tudom, vasárnap, 2017.február 26-án jelenik meg a korong. Miért pont erre a napra időzítettétek, van ennek valami különösebb jelentősége?

 

A február 26.-i dátumnak nincs különösebb jelentősége, szerettük volna, ha a dalaink megfelelő teret és időt kapnak a lemezbemutató koncertek előtt és mivel napi szinten jelentkezünk új dalokkal, vasárnaptól – vasárnapig időzítettük azt az időszakot, amely alatt bemutatjuk az új dalokat, illetve az ezekhez készült videókat és a következő vasárnap alkalmával érkezhet az új lemez teljes anyaga, amely tartalmaz néhány érdekes meglepetést.

Kérlek, meséljetek a lemezről és az azon található dalokról!

 
inkább pár szó az új dalokról
 

Óriások: A lemez első dala, club disco tempójú chill dal, szövegét Orwell 1984 című könyve ihlette.

Úszom a Nap felé: A lemez címadó dala, tavaly téli időszakban született, valószínű, hogy a nyári meleg iránti váagykozás ihlette.

Van ez a hely: Számomra, az egyik legerőteljesebb, leg energikusabb dal a lemezről, a Balaton parti nyaraláson hallottuk először Nrobitól, végső hangzását, formáját, hangszerelését a stúdiózás előtt nyerte el.

Ébressz fel!: Ne gubózz be, légy nyitott az élet dolgaira, figyelj a jelekre,  amelyek ébresztőként vannak jelen az életben…..persze biztos nem ez volt a dal kiindulópontja, de ide vezetett :), vagy legalább bele lehet magyarázni.

Magázós: Romantikus, régimódi hangulatot idéző dal, trendi, indie/folk hangzásvilággal. Talán ebben a dalban köszön vissza leginkább a zenekar tagjai által igazán kedvelt, nyugati, folkos hangulat.

Kettőből egy: Andalító keringő a szürke hétköznapokra.
Az új dalok a tavasszal, 2017.04.07-én, pénteken tartandó lemezbemutató koncerten hallhatják majd először élőben a rajongók a budapesti Akvárium Klubban.

 

Általános értékelés: 5* – részünkről a korong dalai egytől egyig rongyosra hallgatós, replay-gomb beakadásgyanús nóták. A lemez egy igazi carpe diem: kikeletváró, madárcsicsergős, csobogó patak mellett (is) örömmel hallgatós életigenlő, szerelmetes, tavaszhimnusz-gyűjtemény… üdítő csemege a fülnek, simogató, vigasztaló virtuális ölelés a szürke téli hétköznapok fárasztó sodrásában megfáradt léleknek.

Mondd el a véleményed

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s tövény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal cookikat használ. Ha ezzel nem értessz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookik tárolását!

Zár