Varga Renáta forradalmi ötlete a használtruhák piacán! 

Egy fiatal békés megyei szépség a megálmodója a vadonatúj magyar applikációnak, a Gardróbomnak, amely trendi, gyors és kényelmes megoldást kínál a használtruha-piacon, mindezt a környezettudatosság jegyében. A fiatal gyulai szépség, TikTokon tett közé egy videót, amiből aztán egy hatalmas ötlet született.

Egy alkalmazás a már elunt, de még jó állapotú ruháknak?

Korunk égető problémája a környezetszennyezés, és köztudott, hogy sajnos az egyik legszennyezőbb iparág a ruhaipar. A 21. század embere ezért egyre tudatosabban próbál fellépni a bolygónk jövőjének érdekében: mondhatni ismét aranykorát éli a használtruha-eladás, vétel. A globális trendeket követve hoztam létre a hazánkban egyedülálló Gardróbom nevű applikációt, hogy megkönnyítse a „second hand” ruhákat keresők dolgát. Nagyon fontos számomra a környezetvédelem. A fast fashion térhódítása miatt egyre több ruha kerül a piacra, miközben egy adott darabot egyre kevesebbszer viselnek az emberek.

A használt ruhák eladására több felület is létezik a weben. Miben más ez az applikáció, mint a már létező platformok?

A témában elérhető oldalakat elavultnak éreztem, a legtöbbnek úgy gondolom, ma már nincs is igazán létjogosultsága. A nem kifejezetten használtruha-eladásra létrehozott online piactereken, közösségi felületeken egy idő után elveszik a feltöltött termék. A Gardróbomban ezzel szemben egyéni profilok, részletes keresőfelület várja a vásárlót, ahol nemcsak arra lehet rákeresni, hogy „kék szoknya”, hanem többek között egy adott stílusra is. Illetve, ha valamelyik eladónak szimpatikus a stílusa, akkor be tudom követni az oldalát, így folyamatosan látom a termékeit. Gyakorlatilag így lesz a Gardróbom egy közösségi oldal a ruháknak.

Egy biztos már érdemes keresni az Instagramon a Gardróbom_hu oldalt és feliratkozni a iratkozzfel.gardrobom.hu oldalon!

Reninek a remek ötletéhez pedig sok sikert kívánunk!

Mondd el a véleményed

Szép novemberi versek

Divatos rockzenészek 2020-ban – A Dirty Slippers srácok