Verőfény – új klippel jelentkezik NevemSenki

NevemSenki - Verőfény
NevemSenki - Verőfény
Hirdetés

Verőfény címmel új klippel jelentkezett a NevemSenki formáció.Klippremier!

Hogyan született a dal?

 

Hirdetés
Minden dalom személyes ihletettségű, így a verőfény is az. Egy olyan szerelemről szól, ami egyoldalú és viszonzatlan. Mindamellett az egyértelmű visszautasítás helyett egy elnyújtott nemleges válasz nyomasztja a várakozó felet. Tehát ahelyett, hogy kimondaná az igazságot az a fél aki nem szeret, inkább húzza az időt ilyen-olyan okokból. Ez egy nagyon rossz és embert próbáló szituáció a szerelmes fél számára, mert a végsőkig reménykedik. Az ész tudja mi lenne a helyes de a szív felülírja a racionális döntést, így nem maradt más, mint a várakozás és a szeretet a másik fél iránt, akármilyen reménytelen is a helyzet.

 

Honnan inspirálódtál?

 

Nem volt nehéz, mert átéltem ezt. Mint említettem, minden dalom, megélt eseményekből írom. Szerencsés helyzetben vagyok, mert minden dalom zenéjét és szövegét is én magam jegyzem. Így a leghitelesebben tudom prezentálni és nem kell kompromisszumot sem kötnöm senkivel.

 

Kinek és milyen gondolatokkal ajánlod a dalt és a klippet?

 

Akik már voltak ilyen szituációban, azok nagyon át fogják érezni a dal szövegét és melankolikus hangulatát. Az a helyzet, hogy sokunk átéli ezt élete során legalább egyszer. Azokról nem is beszélve, akik jelenleg is ebben a szituációban szenvednek. Több levelet és üzenetet is kaptam olyanoktól, akik ezt élik most meg amiről a dal szól.

 

Milyen volt a forgatás?

 

A saját dalaim videoklipjeit is én szoktam kitalálni, rendezni, vágni és utómunkázni. Mivel ez a dal nagyon személyes és erős az őszinte kitárulkozás, így egy nagyon egyszerű és őszinte videót szerettem volna. Ennél egyszerűbbet már nem is tudtam volna, hiszen 2 db snittből áll ha az elején lévő rövid jelenetet is beleveszem. Ráadásul ez egy telefonos felvétel, így még egyszerűbb a történet. Ebben ugye az volt a nehéz, hogy itt nem tudsz kivágni rosszabb részeket és csak jól sikerült, látványos pörgős, vágóképeket alkalmazni. Itt arra tudsz hagyatkozni, ami az arcodra van írva. Minél egyszerűbb egy ilyen videó, annál esélyesebb a bukás vele, mert itt nincs helye megjátszásnak vagy mesterkélt, színpadias mimikáknak, mozdulatoknak. Mindenki döntse el, hogy ez sikerült-e…

 

Milyen visszajelzéseket kaptál a dallal(és/vagy a klippel) kapcsolatban? Milyen a fogadtatása?

 

Ahogy utaltam fentebb már, sokan megírták nekem azt, hogy pont ebben vannak vagy megélték már a helyzetet és abszolút azonosultak a mondanivalóval. Többeket úgy megérintett, hogy elsírták magukat. Felszakított bennük a dal egy kimondatlan érzést. Több közösségi média felületen is ott vagyok és mindenhol promóztam minimális szinten a dalt, így mindenhonnan jöttek visszajelzések, kortól, nemtől függetlenül. Pl. a Tik Tok csatornámon is többen kommenteltek hasonlókat. Negatív érzelmekkel egyelőre nem találkoztam. A pozitív, megerősítő visszajelzésekre fókuszálok egyébként is mert a célom az, hogy adjak valamit az embereknek a dalaimon keresztül és ennél nincs felemelőbb, mikor ez valóra válik.
Mondd el a véleményed
Pink Dragon fotó - Czapár János

Sold my soul – új klip a Pink Dragontól

József Attila versek Latinovits Zoltán előadásában