Fontos tanácsok! Vigyázz! Trükkös elkövetők!

Hirdetés

Tatabányán károsította meg ismeretlen tettes az idős sértettet.

Trükkös csalásokra, lopásokra hívja fel az idősek figyelmét a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. Legutóbb Tatabányán károsított meg ismeretlen tettes egy 83 éves férfit. Az ismeretlen férfi 2016. február 5-én délelőtt jelent meg a sértett lakásánál. Azt állította, hogy ő az áramszolgáltató képviselője és le kell cserélni a villanyórát. A tettes az idős férfitól pénzváltás ürügyén kért pénzt, majd a figyelmét elterelve a lakásból eltulajdonította az otthon tartott készpénzét.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében ismeretleneket ne engedjenek be otthonukba. Minden esetben győződjenek meg róla, hogy az idegen, aki kopogtat az ajtajukon, az-e, akinek mondja magát! A közüzemi szolgáltatók munkatársai minden esetben igazolvánnyal rendelkeznek, azt minden esetben kérjék el tőlük! A szolgáltatóknál nincs készpénz forgalom, ezért ha valaki túlfizetésre, villanyóra cserére hivatkozva pénzt kér önöktől, minden esetben utasítsák azt vissza! Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát és mondják el a rendőröknek a 107-es vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikén!

Hirdetés

A rendőrség az idősek családját, közvetlen ismerőseit is összefogásra kéri. Ha szükséges, minden nap hívják fel szépkorú rokonuk, ismerősük figyelmét a fentiekhez hasonló történetekre, bűnelkövetési módszerekre és mondják el nekik a rendőrség tanácsait. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szeretné elérni, hogy a jövőben ne károsíthassák meg őket trükkös csalók, tolvajok.

– police.hu –

Mondd el a véleményed

Egy magyar lány a francia Eurovízióból – Tandi Flóra

Így nézett ki a Szinetár-Bereczki páros 2007-ben