A Nightwish Budapesten koncertezik

Hirdetés


A 2007-es Dark Passion Play elsöprő sikere után 4 év után jelentkezett ismét stúdióalbummal a finn Nigthwish. Tavaly decemberben tértek vissza új lemezzel, és hatalmas koncert turnéra indul a banda.  A turnét egy „titkos” klub bulival indították Hollywoodban. Viszont az ezt követő koncertsorozat már közel sem lesz titkos. Hiszen két éves világ körüli koncertkörútról van szó, amelyre hatalmas látvánnyal készül a finn zenekar.


Az együttes Budapestet sem hagyja ki: április 29-én a Papp László Sportarénában hallgathatjuk meg a szimfonikus metal legnagyobb kiválóságát.

Hirdetés

Hirdetés

Az Imaginaerum címre keresztelt lemez megjelenését hatalmas érdeklődés kísérte szerte a világban: hazájukban az első helyen nyitott a slágerlistákon, és jelenleg is a több, mint 60.000 eladott példányával már háromszoros platina státuszban van; de aranylemezt is tudhat magáénak a zenekar, mivel Németországban is átlépte a bűvös 100.000-es eladott példányszámot. Emellett nem csupán egy albumról van szó, hiszen nagyszabású feladatba fogtak a zenészek azzal, hogy az albummal párhuzamosan egy film alapjait is jelenti Tuomas gondosan megírt története. A még idén elkészülő mozi zenei alapjait természetesen az említett Nightwish album szolgáltatja.

Az album megszólalása is tartogat újítást: rengeteg a nagyzenekari és kórusokkal tarkított betét, aminek köszönhetően – a Nightwish stílusjegyeket megőrizve – rendkívül nívós kiadvány született. Az első kislemezes dal, a Storytime.

A közelgő turnéról Tuomas Holopainen, a zenekar mozgatórugója így nyilatkozott:Nem véletlenül hívjuk „Imaginaerum World Tour”-nak, mindenképpen szeretnénk játszani az új számokat. Ezeket még nem volt alkalmunk korábban előadni, szeretnénk megismertetni a közönséggel az új albumot, természetes, hogy nagy hangsúlyt fektetünk majd az új számokra. De sosem feledkezünk meg a régebbi dolgainkról sem. 

 

A szimfonikus metal legegyedibb hangzású zenekarát a Papp László Budapest Sportarénában nézhetjük meg 2012. április 29-én. A minőségi felvezetésről a szintén finn Battle Beast és az Eklipse társasága fog gondoskodni.

Jegyek már kaphatók a Ticketportal országos bolthálózatában – köztük az ismert rockboltokban -, továbbá a www.ticketportal.hu oldalon, ahol az otthoni jegynyomtatás kényelmes lehetősége is adott, kezelési költség nélkül!

A Concerto Music bemutatja: Imaginaerum World Tour 2012

2012. április 29., vasárnap. kapunyitás: 18 óra, kezdés 19 óra

Papp László Budapest Sportaréna

NIGHTWISH, Battle Beast, Eklipse koncertek

Állójegy: 9.900 Ft.

Ülőjegy: 10.900 Ft.

 
Mondd el a véleményed

Grammy Díj 2012: Adele hat díjat vehetett át

Lánykérés a V-tech koncerten