Szuromi Bettina: “A tehetségkutatók nem az én világom”

alt
Hirdetés


Hirdetés
alt

 

Hirdetés

Ikon leszek rovatunk következő kiszemeltje, Szuromi Bettina 40 évesen jutott el odáig, hogy emberek előtt is megcsillogtassa énektudását.

 
Mesélnél arról, hogyan kezdődött az éneklés a te esetedben?

 

A hivatalos – ha lehet így nevezni a vendéglátós énekesi mivoltomat- éneklésem nem kezdődött olyan régen, hiszen 40 évesen jutottam el oda, hogy emberek előtt is énekeljek. Most vagyok 43 és fél éves. Viszont a zenei véna az anyatejjel ivódott belém. Gyerekkorom óta szeretem a zenét, hiszen zenész családból származom. Hatéves koromtól 13 éves koromig hegedültem és mellette, csak úgy hobby szinten, megtanultam gitározni is. Mindent hallás után játszottam le, kottát csak azért tanultam meg olvasni, mert muszáj volt. 15-16 évesen családtagjaimnak és barátaimnak énekeltem mindig úgy, hogy közben kísértem magamat gitárral.

 

Soha nem fordult meg a fejedben az, hogy szerepelj valamilyen tehetségkutatóban?

 

Nem. Az nem az én világom. Se gyerekkoromban, se most nem mennék el megmérettetni magam. Én nem tartom magam annyira jónak, mint ahogy másoktól ezt hallom. Rengeteg tehetséges énekes van, megadom nekik az esélyt arra, hogy híresek legyenek. Én a magam örömére énekelek és mivel már embereknek is énekelhetek esküvőkön, szülinapi partikon, bálokon, stb., így teljes az életem. Nekem nem kell több annál, hogy az a kis társaság, aki ismer, az szeressen és elismerjen. Nekem ez volt az álmom, amit sikerült is megvalósítanom. Én már így vagyok egész és teljes.

 

 {youtube}LE-DSZUhfUc{/youtube}


Hogyan kerültél a vendéglátóiparba?

 

Amikor már megjelent a net világa, találtam egy karaokés oldalt, és itt kezdtem el felénekelni dalokat, és azokat rögzíteni csak úgy magamnak. Aztán amikor olyan sok pozitív kritikát kaptam a dalaimhoz, úgy döntöttem, hogy ezeket a dalaimat megosztom egy saját szerkesztésű honlapon másokkal is. Itt hallott meg énekelni egy vendéglátós együttes, akik énekesnőt kerestek. Ez volt 2009-ben, azóta énekelek embereknek színpadon is. Azóta több együttesben is megfordultam már. Jelenleg két együttes állandó énekesnője is vagyok (az egyik a Darts Duó, a másik a Brandy’s együttes ), de ha kapok felkérést más zenekaroktól, akkor azokat is szívesen elvállalom, persze ha nem ütközik a saját együtteseim presztizsével.

 

 

Véleményed szerint kitől örökölted a zenei tehetségedet?

 

A zenei vonalat nagymamámtól és nagybátyáimtól örököltem, de nagymamám édesapja is hegedűs volt. Németh Tamás nagybátyám életét fiatal korától a mai napig is a zenélés tölti ki, őt mindenhol magyar Elvis-ként ismerik el és ő így is megy el mindenhova fellépni. Elvis-esteket ad, Elvis dalokat énekel. Kevés olyan emberrel találkoztam, aki ne ismerné őt a zenei palettán. Szóval a le és felmenőim mind zenészek, így nem volt nehéz ezt a vénát örökölnöm.

 

Milyen oldalad van még?

 

A zenélésen, éneklésen kívül nagyon szeretek még verseket is írni. Ez egy bús téli napon történt, amikor nagyon szomorú voltam és csak úgy ömlöttek belőlem a szavak, amiket gondoltam rímekbe öntök. Így kezdődött el, hogy azóta is, ha valami nagyon bánt, vagy ha éppen valami nagyon jó történik velem, azt versbe öntöm. Íme egy a sok közül. Ez a kedvencem. Hogy miért? Talán azért, mert ez 5 perc alatt született meg.

 

Soha ne add fel az álmaidat!” – üzeni Betti

 

Befejezésként kérdés nélkül is leírom,hogy lehet, hogy felfedezetlen apró gyémánt maradok, de mindenkinek azt javaslom, hogy soha ne adja fel az álmait! Hiszen amit szeretünk csinálni, azt megtehetjük bármikor korhatár nélkül. Én sem bánom, hogy a 4.X után jutottam el oda, ahol most vagyok.

 

Végezetül egy vers Bettina tollából:

 

Szuromi Bettina : NEKED

 

 

Voltam már ágyban,autóban,házban,

 

álomban mélyen,hol csak reád vártam.

 

Hidegben,fagyban jöttél kalapban,

 

becsuktam a szemem,hogy lássak a napban.

 

 

De te meg sem álltál,lehorgasztott fejjel siettél,

 

így nem láthattad szemem,mit régen olyan nagyon szerettél.

 

Belevesztél a kékségbe,s én mindet neked adtam,

 

a gyönyör tengerébe értél,mikor az életemet is feladtam…

 

 

…volna Érted,de te nem vártál,arcodba húztad kalapod,

 

én meg hagytam,hisz szerettelek,megérted?ha akarod.

 

Már dühösen szeded lábaid,az emlékezés fáj,

 

legszívesebben rám néznél,hogy megkérj:ne kiabálj!

 

 

Hagyj békén!nem érdekel!vége van!megyek,

 

ne bolygasd a múltat,minek?hisz végleg eltemettelek!

 

Megértem,hagyom,menjél csak tovább,

 

úgysem látlak már a kalaptól,már minden oly homály.

 

 

Nem látom már arcodat,

 

tán fel sem ismerem,

 

hideg van,becsukom az ajtót,

 

isten veled idegen!

 
 

Aki kíváncsi Bettinára, és szeretné őt jobban megismerni, az látogasson el az együtteseinek honlapjára, vagy írjon az énekesnőnek a Facebook közösségi portálon:

 

https://www.facebook.com/szuromi.bettina

 

http://dartsduo.mindenkilapja.hu/

 

http://brandys.mlap.hu/

Széles Gábor
2012. november 21.

Mondd el a véleményed

Sültkrumpliból gyermeksegély

Beliczai Balázs Hiller Istvánnal és Baló Györggyel tölti az előszilvesztert!