Sültkrumpliból gyermeksegély

Hirdetés

Sztárok és közéleti szereplők gyűjtöttek a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány számára


A legnagyobb hazai gyorsétteremlánc 18. alkalommal megrendezett jótékonysági hetén minden megvásárolt sültkburgonyával a budapesti és miskolci Ronald házat működtető alapítványt támogatták a vendégek. A hét záró eseményén, a McHappy Day-en hazai sztárok és közéleti szereplők segítették az adománygyűjtést országszerte. A jótékonykodó vendégek többet között Hajdú-Sarka Kata, Brasch Bence, Dukai Regina vagy épp Árpa Attila ajánlására is vásárolhattak ajándékot, hogy a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványt támogassák.


A hagyományos jótékonysági akció ezúttal is nagy népszerűségnek örvendett. Mádai Vivien, Lola, Brasch Bence, Hujber Ferenc, Bebe, Mészáros Árpád Zsolt, Módos Péter csak néhány a több tucatnyi híresség közül, akik szombaton, Budapesten ragadtak kötényt és álltak a pult mögé. A vidéki városok sem maradtak le, sok más résztvevő között a Miskoci jegesmedvék és a Dab.Docler jégkorong csapata, a békéscsabai Jókai színház színművészei, a DVSC focistái és kézilabdásai a kaposvári Kosárlabda klub és a salgótarjáni KSE kosarasai is segítették az akciót. Az alkalmi „eladók” az egy héten át tartó jótékonysági akció záróeseményén, a McHappy Day-en komoly kortesmunkát folytattak, azért, hogy a Ronald Házak támogatására buzdítsák a vendégeket.

Hirdetés


A hírességek között akadtak olyanok, mint Hajdú-Sarka Kata, Árpa Attila, Tornóczki Anita és Dukai Regina, akik már rutinos segítőként vettek részt az eseményen, míg mások, például a Barátok közt legújabb szereplője, Kiss Péter Balázs, Módos Péter olimpikon vagy Radics Gigi először próbálhatták ki magukat a pult másik oldalán. Néhol, igazi jó hangulatú versengés is indult a hírességek között, melyben egymást próbálták felülmúlni a vásárlók számának felsrófolásában. DJ Dominique Shakespeare szonettekkel, Dukai Regina lehengerlő mosolyával, Dévényi Tibor pedig remek rábeszélőképességével kápráztatta el a vendégeket.
„Nagyon pozitív élmény volt, immáron ötödszörre részt venni az eseményen. Örültem, hogy ismét sokan segítettek ennek a jó célnak az érdekében.” – mondta az ismert lemezlovas.


A legfiatalabb kissegéd, Patai Anna, aki saját rajongóit is buzdította az adakozásra, így számolt be élményeiről: „Jó érzéssel tölt el, hogy segíthettem a beteg gyerekeknek abban, hogy együtt lehessenek a Ronald házban szüleikkel a betegségük alatt. Boldog voltam, hogy sokan jöttek, s hogy megismerhettem Kapás Boglárka olimpikon úszót is, vele voltam párban a pult mögött.”


A jótékonysági hét során minden eladott sültburgonya árából 40 forint került a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítványhoz, emellett mágneses üzenőket is lehetett vásárolni.  A héten összegyűjtött adományokat a miskolci és budapesti Ronald ház fejlesztésére fordítja az alapítvány.


A budapesti Ronald Ház 13, a miskolci 8 éve segít olyan magyar családokon, ahol a súlyosan beteg kisgyermeket hosszan, az otthonától távol, kórházban kezelik. A házakat működtető Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány missziója, hogy a gyermekek kórházi kezelése alatt együtt tarthassa a családokat, ezzel nagymértékben hozzájárulva a kis betegek gyógyulásához. Az alapítvánnyal együttműködő kórházak, klinikák ajánlására a családok ingyenesen vehetik igénybe az apartmanokat. A két ház fennállása óta már több mint 6.000 magyar családnak segített a házak által nyújtott szolgáltatás, ők összesen több mint 60.000 éjszakát töltöttek a két házban.

További képek:

Hirdetés

2012.11.19.
Fotók: Noguchi Porter Novelli
Mondd el a véleményed

Weisz Fanni saját tervezésű koktélruhát ajánlott fel licitálásra!

alt

Szuromi Bettina: “A tehetségkutatók nem az én világom”