A zeneiskolától a Voice színpadáig – Interjú Majoros Mirtillel

Hirdetés


Ikon leszek rovatunk következő „áldozata” két okból is ismerős lehet a Divatikon olvasóinak: májusban még a Megastage2 színpadán élvezhettük hangját,majd magában a Megasztár c. műsorban is szerencsét próbált – sajnos sikertelenül. Legutóbb a Voice televíziós tehetségkutató online meghallgatásán ejtette ámulatba a szakértő zsűrit

Hirdetés

Mesélnél arról, hogyan kezdődött az énekesi “pályafutásod”?

8 éves lehettem, amikor elkezdtem járni a helyi modellstúdióba, ahol táncot, színpadi mozgást és éneket tanultam, itt ismerkedtem meg Almássy Zsókával. Körülbelül 4-5 órán vehettem részt, akkor ez abbamaradt. Pár évvel később 12 éves koromban felvételiztem a Farkas Ferenc Zeneiskolába, ahol már 5. éve magánének tanszakon tanulok.
Ha már rögtön a modellkedést is említetted, hadd kérdezzem meg, hogy tudod a kettőt összeegyeztetni? Mind a kettő egész embert kívánna…Nem?S akkor még az iskolát nem is említettem…!
Már évek óta nem modellkedek, de néha még modellt állok pár fotós ismerősömnek. Nehéz sajnos összeegyeztetni a sulit a szabadidős dolgaimmal. Elég aktív ember vagyok, részt veszek az iskolai DÖK munkájában, énekelek, tanulok, fellépni járok, néha pihenni is kell…! Tényleg mindig mindenben ott vagyok!
Ráadásul most megnyertem egy szépségverseny augusztusi fordulóját, amely szintén megjelenéseket von maga után, valamint nagy erőkkel dolgozunk az ezzel járó fotósorozaton is, na meg emellett készülni kell a fellépésekre is, mert mostanában lesz pár! Mindemellett pedig még műköröm-építéssel is foglalkozok, igaz, még csak tanulom a szakma csínját-bínját.

Hirdetés

Idén májusban indultál a Megastage-ben, a tv2 Megasztár c. műsorának háttérműsorában. Miért épp a Megastage? Honnan jött az ötlet, hogy ott indulj?

Indultam a Megasztárban is, de sajnos ott nem jutottam be, így ez egy vigaszág volt. Úgy gondoltam, ha már ott nem sikerült, talán itt egy kis figyelmet szerezhetek, talán lát 1-2 szakmabeli. Itt sem nyertem sajnos, de bízok benne, hogy 1-2 emberhez eljutottam: )

Hozzám és a Divatikon olvasóihoz egészen biztosan. Legutóbb pedig a Voice online meghallgatásán hallhat(t)ák hangodat a Voice hivatalos weboldalára kattintók. Mit szólsz az ott olvasható 10 pontos értékeléshez?

A 10 pontnak nagyon örültem, de sajnos a TV felvételhez ez nem volt elég. A Voice szerkesztőségének tetszettem és tehetségesnek találtak, de belekötöttek abba, hogy komolyzenei hangképzést kaptam, ennek ellenére pop dalokat éneklek, és ideje lenne jobban áttérnem a könnyűzenére, ha ezzel vannak terveim. Egyébként megfeleltem, elégedetten távoztam, de az most tényleg a profik lehetősége volt.

Ezen kívül úgy gondolom, hogy ezen az online meghallgatáson magamhoz képest eléggé alacsony színvonalon teljesítettem, így hiába kaptam 10-est, nem hiszem, hogy a maximumot nyújtottam. Több van bennem:)

Fogunk még látni televíziós tehetségkutatóban?

Biztosan. (mosolyog)

A beszélgetésünk elején említetted, hogy megnyerted egy szépségverseny augusztusi fordulóját. Milyen verseny volt ez? Hányan indultak? Milyen volt a verseny, a mezőny?

Egy egri fotós indította még januárban. Minden hónapban van egy forduló, ahol 4-5 lány indul és internetes szavazás keretein belül választják ki az adott hónap legszebb lányát. A lányokra itt facebookon lehet szavazni, a legszebbnek ítélt lányra adhat le mindenki egy like-ot. A versenyen résztvevő képeket pedig a fotós készíti el egy fotózás keretein belül. Így 12 nyertes lesz, akikből egy naptár készül 2013-ra. A díj pedig szintén egy fotózás, az ott elkészült képeket ékszerbolt és fürdőruha bolt is promótálja, akik később cserébe felhasználhatják a fotókat reklám célra.

Hosszútávon énekesként, ameddig lehet, modellként, vagy műkörmösként képzeled el inkább az életedet?

Jogásznak készülök, ez a fő célom, emellett/vagy ehelyett énekesnő szeretnék lenni, de erre nem lehet alapozni, kell egy biztos szakma.

Mi érdekel a jogon belül inkább? A polgári vagy a büntetőjog?

Válóperes ügyvéd szeretnék lenni, esetleg nemzetközi jogász.
Az énekléshez visszatérve: a youtube-on böngészve egyebek mellett egy jazzfelvételre is bukkantam, jelesül Nina Simone Love me or leave me c. örökbecsű jazzremekére. Mennyire áll hozzád közel ez a műfaj?
Ez a legújabb és szerintem eddig legjobban sikerült felvételem. „Próba-szerencse” elven megpróbáltam, és eddigi “pályafutásom” alatt erre a dalra kaptam a legtöbb pozitív véleményt, így egyre több jazz dalt szeretnék majd feldolgozni.

Tehát inkább ez a műfaj áll közelebb a szívedhez, mint mondjuk Rihanna vagy éppen Alexandra Burke számai?

A pop és az előbb említett előadók műfaja közelebb áll a szívemhez, viszont úgy tűnik, hogy a jazz jobban megy. Semelyiket sem tanultam még, mert a zeneiskolában komolyzenei hangképzésen vagyok, így az, hogy melyik lesz az én utam, majd akkor derül ki, ha mindegyik műfajban kipróbáltam már magamat.

Milyen produkcióval készülsz előrukkolni? Mit tudhatunk meg a terveidről?

Jessie J, Tóth Gabi és filmek betétdalait is tanulok éppen. Eddig még 4 fellépésem van tervbe erre az évre, remélem még nőni fog a szám.


Hol láthatnak-hallhatnak azok, akik –akár ezen az interjún fellelkesülve- szeretnének hallani?

2012. november 16-án 15 órától az egri Kulturális és Művészeti Központban, Egerben az Ezüstidő Szabadidős Egyesület 5 éves jubileumi ünnepségén lépek fel.
2012. november 17-én 18:30-tól az egri Forrásban a Fogyatékkal élők Jótékonysági bálján énekelek este fél 7-től.

2012. december 1-jén 15 órától a Gyengénlátók Szövetségének Karácsonyi Jótékonysági bálján lesz fellépésem, és végül még valamikor 2012. novemberében lesz egy önálló estem egy bizonyos Marcipán nevű helyen Egerben (- Kopcsik Marcipánia 3300 Eger
Harangöntő u. 4. – a szerk.), amelyet egy tehetségkutatón nyertem. Ennek pontos időpontját sajnos még nem tudom megmondani…

Köszönöm szépen az interjút!

Széles Gábor 2012.10.23.

Mondd el a véleményed

Aki lubickol a sokszínűségben – interjú Szécsi Vikivel

Tóth Tibi utólag mutatta meg szüleinek!