Aki lubickol a sokszínűségben – interjú Szécsi Vikivel

Hirdetés
 
Rovatunk következő interjújában egy különleges miskolci lányt mutatunk be olvasóinknak. Interjúalanyom, Szécsi Viki ugyanis nemcsak kiváló énekes, de remek színész is.
 
Hogyan kezdődött a te esetedben az éneklés?
 
Az egész igazából ez olyan 9 éves koromban kezdődött, amikor egy néptáncegyüttesnél táncoltam, és rájöttem, hogy az éneklés is tetszik. Elkezdtem népdalokat énekelni, aztán az iskolai énektanárnőm ajánlott nekem egy városi énekversenyt, ahol könnyűzenében is kipróbálhattam magam. Ezen a versenyen 2. lettem, és hamar beleszerettem ebbe a műfajba. Itt többen is láttak, “felfedeztek”, ezáltal kerültem későbbi tanárnőmhöz, Fazekas Erzsike nénihez is, akinek nagyon sokat köszönhetek.
 
Előtte mivel foglalkoztál?
 
Korábban népdalokat énekeltem, valamint táncoltam – ez utóbbit már 3 éves korom óta.
 
Hirdetés
 
 
Mindig is énekes szerettél volna lenni, tehát csak a műfaj változott?
 
Énekes? Most sem mondom énekesnek. Ahhoz egy egész életet kell belefektetni, és rengeteget tanulni, hogy “énekes” lehessek. De, hogy a kérdésedre válaszoljak, így kezdtem el énekelni. Később játszottam gyerekszínészként a Miskolci Nemzeti Színházban, és így lett az óriási szerelem a színház.
Aztán ahogy ezek sorba történtek, egyre több felkérésem lett. Nagyon szeretek versenyezni, rengeteg versenyre járok az országban, illetve rengeteg bálba, rendezvényre hívnak fellépni. Mivel református gimnáziumban tanulok, így zsoltárokat is énekelek sokat.
 
Az előbb említetted a versenyeket. Elképzelhetőnek tartod, hogy a közeljövőben láthatunk valamelyik televíziós tehetségkutató színpadán?
Igen, lehetséges, azonban nem most, majd esetleg az egyetem alatt, egyelőre a tanulás az első.

Mi mindenre van még időd?
Egy  fellépés során hogy ismerkedtem meg egy zenész duóval, Dr. Kékes Zsuzsával, és Dr. Nagy Gézával, Zsuzsa néni látott bennem fantáziát így velük folytattam tovább a palettám zenei kiegészítését, ugyanis  megzenésített verseket, filmslágereket adunk elő és járjuk vele az országot. Ami pedig most legjobban kitölti az életemet, az a 4-dance Club Tánc és Musical Stúdió, ami egy amatőr társulat, rengeteg darabbal. Náluk vagyok most, mint „színész”.
Milyen darabokat játszotok a 4-dance club studióval? Kik alkotják a társulatot?
 
Musicalokat, zenés darabokat játszunk, pl Macskák, Szállj fel szabadmadár, Rómeó és Júlia vagy épp a Kiálts a szeretetért. A társulatban amatőrök és profik egyaránt megtalálhatók: vannak közöttünk táncosok, színészek és énekesek is.
 

 
S melyik műfajban érzed magad jobban? A színészet, a színház világában? A népdalokéban? Vagy inkább az ilyen popdalok világában?
 
Főleg a színház és a könnyűzene, a kettő közül nem tudok választani, mindkettő én vagyok.

 

 
 
Mi leszel, ha nagy leszel: énekes, vagy színész?
 
Egyik sem igazán. Közgazdász szeretnék lenni, és azzal szeretnék elhelyezkedni, mindenképp valami olyasmi helyen, ahol nagy a pörgés, szívesen lennék szervező, vagy menedzser például.
 
Lámpalázas, izgulós típus vagy?
Nem nagyon! Igazából nagyon szeretek színpadon lenni, nem akadály hogy sokan látnak, nem izgulok miatta, főleg ha biztos vagyok abban, amit csinálok.

Milyen versenyeken jártál eddig?
Általában megyei és országos versenyeken, Kisvárdán, Nyíregyházán, Miskolcon, Tiszalúcon, Budapesten, meg mindenfelé.

Melyik eddig elért eredményedre vagy a legbüszkébb?
Igazából mivel kiskorom óta csinálom, minden eredményre büszke vagyok, hiszen ugyanúgy nagy teljesítmény 10 évesen elsőnek lenni, mint 16 évesen.
 
Hogyan képzeled a jövődet? Színészként, zenészként, vagy közgazdászként? Esetleg menedzserként? Vagy most úgy érzed, hogy ebben a sokféleségben éreznéd jól magad?
 
Szeretném mindegyikben kipróbálni magam. De mindenképpen kell valami olyan szakma, ami nem szubjektív, de szeretnék művész is lenni.
 
Olyan típusú személyiség vagy, aki amellett, hogy művész, feltétlen és minden körülmények között két lábbal akar állni a talajon?
Igen, mindenképpen. Máshogy nem tudom elképzelni sem, csak így tudom magam „bebiztosítani”.

Mit szeretsz még csinálni az éneklésen kívül?
Na, ez egy jó kérdés! Nem tudom, mivel az iskolán kívül a legtöbb időmet ezzel töltöm, ezért nagyon más hobbim nincs, nincs rá időm. De természetesen szeretek a barátnőimmel lenni, zenét hallgatni, koncertekre járni, mint minden fiatal!
 
Milyen zenét szeretsz?
 
Otthon is főként musicalt meg színházi zenét hallgatok. Azon kívül pedig a pop és alternatív műfaj áll a legközelebb hozzám.
 
 
 
Kit tekintesz példaképednek?
 
Színésznők közül talán Vágó Zsuzsi, akit legjobban “példának” tartok, de igazi példaképem leginkább a pop műfajban van, ez pedig Beyoncé!

Hirdetés

Köszönöm szépen az interjút!
 

Széles Gábor 2012.10.22.
Mondd el a véleményed

A Disney-meséktől az Eurovízióig – Interjú Kiss Ginával

A zeneiskolától a Voice színpadáig – Interjú Majoros Mirtillel