Az én babám – bongor újdonsága

Hirdetés

Egyszerre romantikus, szókimondó és szexi videóklipben áradozik babájáról bongor, azaz Berta Csongor. Az alkotóval a klip kapcsán ültem le beszélgetni.

Hogyan jött ennek a nem mindennapi klipnek az ötlete?

Hirdetés

A legtöbb szerelmes zeneszám szappanoperába illő közhelyeket puffogtat, és ennek a tendenciának szerettünk volna görbe tükröt mutatni egy ilyen kicsit eltúlzott, kifordított valóságban.
A klip alapvetően az ideálként felkínált tökéletesség kényszerét forgatja ki. Mondanivalójában arra reflektál, hogy nincs tökéletes szerelem, nincs tökéletes nő vagy férfi, és nem is kell, hogy legyen. Mert ami tökéletes, az már valahogy nem is emberi, hanem mű vagy – a mi esetünkben – bábuszerű.

Hol forgattátok a klippet?

A klippet a “Made In Helsinki” nevű hatalmas, repülőgép hangárból átalakított filmstúdióban forgattuk, ami attól egyedülálló, hogy egy mellette levő raktárban 20 különböző stílusú lakásra való berendezés áll rendelkezésre. Így a látványtervezők szinte minden szükséges bútort és kelléket megtaláltak, ott helyben.

Hogy élted meg a forgatást?

Eszméletlenül jó élmény volt látni azt, hogy néhány hónapja megírtam egy szöveget a konyhaasztalnál és egyszerre hét ember, keményen és kreatívan azon dolgozik, hogy ebből legyen egy érdekes produkció. Azt is jó volt hallani, hogy a forgatási nap végére valaki mindig önkéntelenül elkezdte dúdolni, hogy:
“az én babám annyira szexi-szexi”. Ez jó jel, gondoltam, ezekszerint könnyen megragad a refrén.

Búcsúzóul bongor néhány kulisszatitkot is elárult magazinunknak, így megtudhattuk tőle azt is, hogy a párnacsatázós jelenetben legalább egy kiló tollat benyelt, amiből úgy érzi még most fel tudna köhögni néhány tollat. Érdekességképpen elárulta, hogy  a klip nem egy, hanem kettő babával lett leforgatva. Ennek az volt az oka, hogy az egyik baba csak állni, a másik pedig csak ülni volt képes, a zenekarnak azonban mindkét pozícióra szüksége volt, így fordulhatott elő az, hogy a klipben egyszerre két babának csapta a szelet.

Mondd el a véleményed

Fel a fejjel – home office klippel lelkesít a KIES

Sin Seekas

Eci, peci, pec – látványos klippel hasít a csendbe a Sin Seekas