Fel a fejjel – home office klippel lelkesít a KIES

Hirdetés

Az előírásokat betartva, home office-ban forgatta vadonatúj, 4-es felosztású, Fel a fejjel című, rendkívül pozitív hangulatú, optimista klipjét az idén 5.születésnapját ünneplő KIES rock/punk/grunge zenekar. A fiúkkal ennek a klipnek az apropóján beszélgettünk.


Honnan jött az ötlet, hogy ilyen 4-es felosztású legyen a klip?


Szűcs Ádám (basszusgitár/vokál) 
:

Egy ilyen időszakban elég nehéz fent tartani az emberi kapcsolatokat. Ezt talán legjobban az szemlélteti, hogy hiába beszélsz éppen valakivel, közben hiányzik. Ez egyben nagyon érdekes és borzasztó szituáció. Nálunk a kötelék elég szoros, ezért úgy gondoltunk, hogy ha négy egyenlő részre osztjuk a képernyőt akkor az kifejezi azt, hogy ezt az időt együtt vészeljük át. Ez egy szimbolikus dolog, és úgy gondoltuk kifejező is.

Hogy élitek meg ezt a karantént, illetve a holnaptól életbe lépő kijárási korlátozással terhes időszakot?

SZ.Á
. :

Hirdetés

Ez minden embernek egy merőben új és nehéz szitu, na most képzeld el egy olyan zenekarnak, amely heti kétszer fixen játszik különböző városokban. Mi zenélni szeretünk, utazni, lógni egymással és az arcokkal, akik lenéznek a koncertjeinkre. Ezek mellet a családunkat és a barátainkat is csak egy képernyőn keresztül látjuk, ami szintén nem könnyíti a helyzetet, DE fontos megemlíteni, hogy ennyi negatív mellett van pozitív oldala is ennek a helyzetnek. Ilyenkor az ember azért rendbe tudja szedni a sorait. Minden, amire a hajtás mellett nincs vagy kevés az idő, az most előtérbe kerül és ez által fejleszthet. Szóval, ha eddig volt is kifogásod, most már se magad, se más nem fogja elhinni.

Honnan van bennetek ilyen sok pozitív energia? Miből töltekeztek?

Kovács Gergely (dob)
 :

Alapvetően mind a négyen pozitív beállítottságúak vagyunk, így mindig próbáljuk a dolgok jobb oldalát nézni. Mivel rengeteg rossz dolog van a világban, és ha azoknak folyton a gázos részét néznénk, akkor valószínűleg bekattannánk. De azt is tudjuk, hogy ez nem mindig sikerül, tehát ha valakinek [email protected] napja van akkor megpróbáljuk ezen túllendíteni. Tehát általában egymásból is töltekezünk.

Most hogy jött a karantén, majd a kijárási tilalom, esetleg készültök még bármivel  – akár kárpótlásképpen – a rajongóitoknak?

Kaldenekker Ferenc (gitár) 

Sokat agyalunk, hogy mi legyen a következő lépés, mit adjunk a zenekar követőinek, amíg átvészeljük ezt a koncert nélküli, nem könnyű gazdasági, és egészségügyi helyzetet.
Nem rég jelent meg a 3. nagylemezünk (Nincs az a sor, amibe szívesen beállnék címmel) és azzal indultunk volna lemezbemutató turnéra, arra koncentráltunk stb., így át kell struktúrálnunk a dolgokat.
Van pár ötletünk a következő időszakra, ami sokkal személyesebb lesz, már csak a helyzetünk miatt is, ami azért keretek közé zárja a közös alkotást. Egyelőre többet nem árulnánk el, csekkolja mindenki a közösségi oldalainkat.

Fotó: Lányi Kristófhttps://www.facebook.com/WsPhotoss/

Mondd el a véleményed

Klippremier: Kanji címmel vadonatúj klippel jelentkezik Hugyecz Péter

Az én babám – bongor újdonsága