Az öt legenda, amit a gyerekek hite tart életben

Hirdetés

Premier előtti vetítésen nézhettük meg Az öt legenda című animációs filmet. A nézősorban olyan sztárok és gyermekeik ültek, mint pl. Rékasi Károly és Détár Enikő, Csisztu Zsuzsa, Demcsák Zsuzsa, Somló Tamás vagy Jakupcsek Gabriella. Többek között velük együtt hittünk a csodában  és a legendákban kicsivel több, mint másfél órán keresztül. A 3D Imax által nyújtott látvány nem csak a gyerkeket nyűgözte le. 

Hirdetés

Az emberek életében elég hamar eljön, mikor rá kell jönnie, hogy a Mikulás vagy a Húsvéti Nyuszi bizony nem létezik. A történet viszont épp az ellenkezőjét szeretné láttatni, hangsúlyozva azt, hogy a gyermekek hite tartja életben ezeket a legendákat. Bár hazánkban a Fogtündér, az álmokat hozó Homokember és Dér Jankó karakterek nem annyira ismertek, de az európai népek mitológiájában szerepel. Természetesen a fő gonosz a mumus, vagyis Szurok, aki rettentő gonosz tervet forral a legendák és a vlág összes gyermeke ellen. Az örzők, Mikulás, Húsvéti Nyuszi, Homokember, Fogtündér és Dér Jankó mindent elkövetnek, őrzik és védelmezik a gyerkőcöket, hiszen nélkülül ők megszűnnek létezni. Ezért összefognak, hogy a sötét felett győzedelmeskedjenek. Bár egy csapatot alkotnak, egy cél vezérli őket, mégis külön-külön igazi egyéniségek. 

Hirdetés

Az biztos, hogy ez a mesefilm elrepít bennünket a varázslat és a csoda világába. A bennünk rejlő gyermeki énünk kerül felszínre. Néhány percre hinni fogunk abban, amiben kisgyermekként tettük.

Détár Enikő és Rékasi Károly kisfiával együtt nézte meg Az öt legendát….

Csákó Zsuzsanna 2012.11.28.

Mondd el a véleményed

Kulcslyukon át leskelődött Spirit Peti!

NYERJ KORZIKA GYALOGTÚRÁT A SAMSARÁVAL!