Divatikon Team: Bemutatkozik Clarissa!

Hirdetés

                                                        
                                                  
                                                   
Hirdetés

Eljött az idő, hogy felfedjék magukat… Akik mind azon ügyködnek, hogy a legfrissebb híreket elhozzák Nektek. Bemutatkozik a Divatikon kis csapata! Íme Clarissa, akiről többek között az is kiderül, hogy nagyon szeretne egy mókust.

                                                

Farkas Clarissa vagyok, 23 éves, a Kodolányi János Főiskolán végeztem Kommunikáció- és médiatudomány szakon, elektronikus médiumok szakirányon. Diplomamunkámat George Gerbner kultivációs elméletének érvényessége napjainkban címen írtam. 
 

  Nagyon fontos számomra a folyamatos tanulás, fejlődés, ráadásul úgy vélem ez a pálya nem tanulható kizárólag könyvekből, nagyon fontos a gyakorlat, a tapasztalat. Éppen ezért már 15 éves koromtól kezdve megjártam jó pár kisebb és nagyobb rádiót és magazint, tévét, internetes portált, míg eljutottam a főiskoláig, ahol már első évben gyakorlatra kértem magam.
 
Ezek során megtapasztaltam mind a közszolgálati, mind a kereskedelmi csatornák működését, számos produkció háttérmunkájába bekekintést nyerhettem, több neves médiás személyiségtől első kézből leshettem el a szakmát. Néha kávét hordtam, néha telefonokat kezeltem, de előfordult, hogy kis hazánk egyik leghallgatottabb reggeli rádiós műsorában bedobtak a mélyvízbe, és élő adásban próbálhattam ki magam Rákóczi Ferivel és Lovász Lacival. Az volt ám a tanulópénz és a kihívás!:) Közben szép lassan kialakult bennem egy kép, hogy mit is szeretnék képviselni. Az utóbbi években a médiát több kritika érte, mint dicséret. Közellenség lett, az olvasók és a média szereplői bizalmatlanná váltak a sajtóval szemben, hiszen az olyan médiás személyiségeket, mint Szily Nóra, Frei Tamás, Vitray Tamás, Győrffy Miklós etc. felváltották önjelölt műsorvezetők, újságírók stb. A 15 perc hírnév sokak számára csábító lett, és ez a minőség rovására ment. Nagyon szeretném, hogy ismét visszaálljon az a fajta bizalom és tekintély, mely a régi nagyokat övezte.
 
Igyekszem az interjú alanyaimmal éreztetni, hogy ne féljenek tőlem, hanem használják ki a lehetőségeket, amiket egy-egy
beszélgetés nyújt. A média eszköz, fegyver, amit jó és rossz célokra is fel lehet használni, de aki okosan áll hozzá, hamar rájön, hogy tömegeket szólíthat meg általa/vele.
 
Amit még tudnod kell rólam:
 
A média mellett a másik szenvedélyem a Zene. 15 évesen kezdtem el járni magánénekre az Állami Operaházba Komlóssy Erzsébet Kossuth-díjas művésznőhöz. Sokáig nagyon érdekelt a klasszikus zene, egy időben majdnem a Konzin kötöttem ki, de hamar rájöttem, hogy a musical és a könnyedebb műfajok jobban érdekelnek.
Jelenleg is képzem magam, a hozzám legközelebb eső  műfajok: pop, rock, musical, blue-eyed soul, jazz. Egyébként meg minden evő vagyok.:)
 
Szabadidőmben rajzolok, festek bár erre az utóbbi években más elfoglaltságaim miatt nem sok időm van már. 17 éves koromban egy ifjúsági magazinnál dolgoztam, mint grafikus, részt vettem a Magyar Képregény Szövetség rendezvényein.
Ezenkívül imádok olvasni…bárhol képes vagyok leragadni valami olvasni valónál, van, hogy egyszerre két három könyvet is nyúzok. Kedvencem a klasszikus brit irodalom, de bármire nyitott vagyok, ami éppen érdekel.
 
Nagyon szeretem az állatokat, jelenleg egy kínai meztelen kutyus gazdija vagyok, illetve van egy királypitonom is. Igen, igen..tudom furcsa ez egy lány szájából, de nagyon kedvelem az egzotikus hűllőket, korábban is tartottam kisebb és nagyobb gyíkocskát. Volt már amúgy nyuszim, papagájom, kanárim, macskám, békám, gőtém, egerem, kisrigóm, kacsám, tyúkom így pár esztendő alatt, úgyhogy nagy állatvédő és szerető vagyok. Ami azonban még nem volt az a mókus… nagyon szeretnék egyet!:(:D
 
Szeretek továbbá beszélgetni. Fontosnak tartom az élő kommunikációt, hiszen manapság a digitális világunkban egyre inkább elmarad a személyes varázs, ami szerintem elengedhetetlen. 
 
 
Érdekesség velem kapcsolatban: Nem dohányzom és nem iszom. Utóbbit szokták sokan mejegyezni, hogy ez hogy lehet? Soha? Hát..nem igazán, ritkán, ha muszáj, akkor is lightosabb dolgokat. Nem szeretem különösebben az alkohol ízét, szagát, és nálam a jó buli a hangulattól és a társaságtól, valamint a zenétől indul be igazán.;)
Néha verseket írok, korábban egy pályázat során bekerültem egy antológiába is.
 

Hirdetés

Mottó: Mindig mindenben a különlegeset keresem!

 
 
 
 
 
Mondd el a véleményed

about me…

Miből lett a Cserebogár: Pokorny Lia