Dj Dominique : Minden jóra fordul, csak egészség legyen!

Hirdetés

Várkonyi Attila Magyarország Boldogság Dj-e

“… a legnagyobb öröm számára, ha a közönség jól érzi magát!…”

Hirdetés

 

Várkonyi Attila 1964. június 22.-én született Szegeden. Édesanyja dr. Bálint Erzsébet, székely család gyermekeként került a szegedi egyetemre, ahol jelenleg is dolgozik, mint biofizikus. Édesapja dr. Várkonyi Zoltán, családja Ausztriából származik, ő maga Mohácsról került Szegedre, ahol a JATE Biofizikai Tanszékén dolgozik. Egy testvére van, dr. Várkonyi Katalin, a szentesi kórház főigazgatója. Fizika szakot végezett, doktori disszertációját a Kossuth Lajos Tudományegyetemen a Szilárdtest fizika tanszéken kezdte írni, azonban a rádiózás, a rendezvényszervezés, a színjátszó kör elszólította a katedra mellől. A Debreceni Egyetemen, az Ifjúsági Iroda vezetőjeként, valamint óraadóként dolgozott. Első lemezlovas tevékenysége már gimnáziumban megmutatkozott, bár a szó igazi értelmében vett buliját az egyetemen, a kollégium alagsorában rendezte. Még abban az évben kinevezték az egyetemi stúdió vezetőjének, sőt, a nagykanizsai kaszárnyában elő felvételisként is a rádióstúdió vezetését bízták rá. Az egyetem után közel négy évre az Egyesült Államokba utazott, ahol számos munkát kipróbált, de elsődleges feladatának tekintette az ottani zenei, deejay és rádió-kultúra megfigyelését és meghonosítását Magyarországon. Dolgozott Einstein rokonainak, volt kikötői munkás, ápoló, kamionsofőr, megismerkedett Bay Zoltán világhírű fizikussal . Amerikából hazatérve néhány társával megalapították Magyarország egyik első magánrádióját, a debreceni City Rádiót, melynél 4 évet töltött el, ami óriási siker lett. 1994 nyarán megkereste a Juventus Rádió igazgatója,  felkérésre igent mondott és a Juventus rádió a 90-es évek második felében meghatározó szereplője lett a magyar médiának. Mind programigazgatóként, mind a Sztársáv, a Mentőöv és az Egy szelet Amerika című műsorok műsorvezetőjeként számos hazai és világsztárral készített interjút, mint például Madonna, Michel Platini, Franco Nero, Mick Jagger, vagy George Michael, aki még a születésnapi partyjára is meghívta, Párizsba. Számos fogyatékossággal élő sorstársakat művészeteket,sportolókat,hétköznapi csodákat emelt ki a szürke tömegből és tett ismertté és boldoggá tetteivel.

 5.jpg

-Dj Dominique néven évente több mint 1000 fellépéssel a hátad mögött, 1985 óta hazánk egyik legsikeresebb lemezlovasa, műsorvezetője vagy. Mára már Magyarország ismert média személyiség nagysikerű saját műsorokkal. A rajongók szerint: “…Dominique mindig megtalálja a hangot a közönséggel!…”Ki is nevezhetnének a Dj Boldogság Nagykövetének is. Honnan indult a zenei szerelem és hogy lett a neved Dominique?

 

-Ez még az egyetemi évekre vezethető vissza, a Debreceni Kossuth Lajos Egyetemen tanultam és az ottani klubban kezdtem el bontogatni a szárnyaimat. A kezdetekben tízen, majd százan, végül pedig volt, hogy már több, mint ezren is eljöttek egy-egy bulimba.

Megfigyeltem azt is, hogy az emberek számára egy különleges és pozitív érzést nyújt az, ha együtt tombolhatják végig az éjszakát. Egy igazi közösségi élmény ez számukra és természetesen számomra is.

7.jpg

Jellemző rám, hogy a szettjeimben sosem voltak műfaji korlátok. Egyaránt játszok régebbi és újabb darabokat, rock zenéket, funky dalokat és még sorolhatnánk. Rengeteg féle ember alkot egy-egy közönséget, ahány ember, annyi ízlés. Nekem pedig az a célom, hogy a lehető legnagyobb élményt “nyújtsam át” számukra, így próbálom mindig a közönséghez legjobban passzoló dalokat összeválogatni.

A Dominique név az egyetemi kosárlabda válogatottban ragadt rám. Dominique Wilkins  volt a kedvenc játékosom, ezért így idő után elkezdtek így szólítani a csapattársaim.

 0.jpg

 

-2000-től részt vettél a Sport TV alakulásánál, ahol marketing-igazgatói szerepet töltöttél be. Hosszú ideig az NBA szakkommentátora voltál a csatornánál. Saját műsort vezetsz a mai napig Szurkoljunk címmel, mely az ország egyetlen integrált műsora, melyben ép és sérült sportolók együtt szerepelnek a képernyőn zenészekkel, közéleti szereplőkkel. Mit jelentenek számodra az életedben a fogyatékossággal élő sportolók és művészek, melyik a legszebb-leginspirálóbb élettörténeted velük?

 

-Számomra Ők pont olyan emberek, mint mindenki más. Ezt az üzenetet szeretném, minél szélesebb körben eljuttatni az emberekhez is. Több, mint 20 éve szervezek különféle jótékonysági koncerteket, köztük a DJ Dominique és Barátai elnevezésű rendezvénysorozatot. Ennek a 10 évfordulója volt az eddigi legkülönlegesebb alkalom volt számomra, ahol az az öröm ért, hogy közel tíz ezren jöttek el az eseményre a Papp László Sportarénába.

Ezen felül rengeteg jótékonysági rendezvényen, sporteseményen, kiállításon veszek részt folyamtosan. Ahol tudok, próbálok segíteni!

 

 8d.jpg

– Az Első Emelet frontemberével Kiki-vel (Patkó Béla) megalakítottátok a Csütörtök 12 formációt, mely induló zenekarként bejárta az országot, sőt, eljutottak Szlovákiába, Csehországba, Görögországba és Amerikába is. Legismertebb slágeretek az “indul a nyár” és az “Angyali vallomás” voltak. Az együttes különös ismertetőjele a CSÜT-12 rendszámú sárga Volkswagen Beetle volt. Mostanában ugyan nem Csütörtök 12 néven, hanem Kiki VS. Dj Dominique néven járjátok még együtt az országot? Mit jelent számodra Kikivel együtt szerepelni és a te szereteted hatalmas sikerrel volt az ő gyógyulásában a barátságod erőt ad mindkettőtöknek?

 

-Kiki nem csupán a zenekari társam, hanem nagyon jó barátom is. Sokat járunk együtt fellépni, folyamatosan készítünk új dalokat, a színpadon pedig előadunk régi és új szerzeményeket egyaránt. Számomra nagyon fontos ez a barátság. Rengeteget beszélgetünk, mindig számíthatunk egymásra. Teljesen természetes, hogy amikor nagy szüksége volt rám, ott voltam mellette, és ugyanúgy van ez fordítva is, amikor éppen nekem vannak nehezebb napjaim.

 

 

– 2004-ben a Magyar Rádióból kaptál egy felkérést az Athéni Olimpia projektigazgatói állására, majd a MR2-Petőfi Rádió programigazgatói pozíciójára. Az olimpia számos nagyon sikeres közvetítést hoztál létre. Szerveztetek magyar tábort, voltak esténként bulik és először a magyar média történetében egy sérült sportoló, Pásztori Dóri paralimpiai bajnok volt a Magyar Rádió arca. Milyen érzés volt számodra az Athéni Olimpia és milyen pozitív inspirációt kaptál Dóritól?

 

-Minden Olimpia nagyon fontos számomra! Amióta a médiában dolgozom, minden egyes alkalommal felkértek és ott lehettem valamilyen formában. Nagy inspiráció és hatalmas élmény látni, mind az Olimpikonokat, mind pedig a Paralimpikonokat.

 8.jpg

 

– 2005-ben megnyílt a Művészetek Palotája, ahol mint művészeti tanácsadó kaptál felkérést, hiszen nagy szereped volt ezen új kulturális intézmény létrehozásában. Több mint 100 könnyűzenei koncert és legalább ugyanennyi gyermekrendezvény megszervezésében és kitalálásában vettél részt. Ahol én is felléphettem sokszor nagy sikerrel jeltánccal. Kiss Imre vezérigazgató úr már esélyegyenlőségi feladatokkal bízott meg, amikor a palota még csak egy nagy gödör volt a Duna parton. Az volt a feladatod, hogy az építkezés alatt figyelemmel kísérd az esélyegyenlőségi szempontból a házat. Ennek köszönhetően minden mozgáskorlátozott ember teljes értékűen használhatja a Művészetek Palotáját. Amihez gratulálok mert hatalmas szíveddel és komoly oda figyeléseddel példamutatóan szolgálsz az egész magyar társadalomnak, ezzel a tevékenységeddel megnyitottad a kultúra felé a kapukat, hogy ők is kimozdulhassanak otthonról, eljárhassanak szórakozni és komolyabb koncertekre. Mi inpsirált leginkább hogy részt vegyél ebben a projektben és milyen negatív történéseket tapasztaltál ami erősített abban hogy ez a zenei lehetőség mindenki felé nyitottá válhasson?

 

-Számomra rendkívül fontos, hogy a zene és a kultúra minden magyar emberé legyen, mindenkihez eljusson, független attól, hogy ép vagy egészséges az illető. Sokszor tapasztaltam, hogy sajnos nem mindenki élvezheti teljes értékűen a különféle zenei, színházi vagy akár sport programokat. Ebben szeretnék segítséget nyújtani és tenni ezekért az emberekért!

 

 4.jpg

– 2009 óta a Magyar Televízió munkatársa voltál ahol részt vettél a Labdarúgó VB hazai eseményeinek megszervezésében, és a nagy sikert arattál a vb-dal elkészítésében, az Ináncsi óvoda újjáépítésében, és te voltál a 2011-es Eurovíziós projekt vezetője is. mit jelent számodra foci hihetetlen kidolgozott tested van még ma is focizol mert lesérültél egy ideig mi is történt? Mit adott neked a 2011 Eurovíziós projekt, mit kaptál általa?

-Kiskorom óta nagyon fontos szerepet tölt be a labdarúgás az életemben. Rengeteg egyetemi és főiskolai bajnoki címet nyertünk anno, valamint számos alkalommal ölthettem magamra az egyetemi válogatott mezét is. Ezt követően pedig még a Lokiba (jelenleg DVSC) is volt szerencsém eljutni egy próbajátékra.

A mai napig rendszeresen játszom, most már természetesen nem ilyen szinten, de gyakran pályára lépünk a DJ Válogatottal, a Média Válogatottal és különféle jótékonysági tornákon is sokszor szerepelek. Sajnos jelenleg éppen egy kisebb sérülés hátráltat, remélem azonban, hogy hamarosan visszatérhetek a pályára, mert már nagyon hiányzik a játék. Addig is marad a TV. Ha tehetem – bár a fellépésekkel elég nehéz összeegyeztetni – a Spanyol Bajnokság meccseit hétről hétre nyomon követem.

 1.jpeg

– 1985 óta lemezlovasként és ceremóniamesterként is dolgozol DJ Dominique néven. Az első igazi rezidens helye a debreceni Új Vigadó volt de ezzel párhuzamosan az összes egyetemi buli helyszínen megfordult Debrecenben és környékén. Igazán az Államokban kezdett el először CD-ről zenélni, óriási dolog volt ez akkoriban. Miután haza jöttél, megalapítottad a Fergetegparty-t, mely a City Rádiós bulik keretein belül kelt igazán életre, majd a Juventus Rádió alatt lett országosan is ismert. Külföldre is eljutottál pl. Amerikába, Csehországba, Görögországba. Itthon az összes nagyszabású hazai roadshow-n részt vettél, pl. Juventus, RTL, Tower of Power, Z+ roadshow, MTV Roadshow. Számtalan hazai és világhírű koncertfellépő előtt és után szerepeltél, mint MC és DJ. Zenélt Dr Alban, Michael Jackson, Captain Jack, The ’Cause, legutóbb Emilia, illetve a Cascada koncertjén. De a Fergetegparty ott volt a Dolly Roll, TNT, és Ákos koncertjein is. A Kapcsolat napon százezres tömeg előtt szerepeltél, melyet a Csütörtök 12 – Indul a nyár című videoklipjében is látható. Dolgoztál együtt Hevesi Tamással, Zoltán Erikával, Csepregi Évával a Happy Ganggel, de írt dal az Ámokfutóknak is. A 90-es években rendszeresen fellépett a Highlifeban és a Haligaliban is. Hosszabb időt töltöttél a Music Cornerben, a Citadella Dance Hallban, nagyon emlékezetesek a nevedhez fűződő Széchenyi Kertben, a Soho Londonban, az Alcatrazben, és a Retropolisban rendezett bulik is. Hihetetlen színpadi siker van mögötted, amihez gratulálok. Mi az, ami még nem vált valóra életedben mi a jövő terved?

 

-Nagyon hálás vagyok érte, hogy ennyi helyre eljuthattam, egyben azonban nagyon maximalista ember is vagyok, így mindig szeretnék még többet és többet kihozni magamból és az adott szituációkból.

Jó néhány évvel ezelőtt lehetőségem adódott interjút készíteni Michael Jordannel, aki ezzel a kérdéssel kapcsolatban arról mesélt, hogy az életében folyamatosan jelképes zászlókat tűz ki maga elé, melyek a céljait szimbolizálják. Amint kezd közeledni a kitűzött célhoz, már csak momentumok választják el a hőn áhított “zászlótól”, mindig arréb tolja azt egy picivel. Valahogy így vagyok ezzel én is. Az ember soha nem lehet tökéletesen elégedett, mindig van hova fejlődni, többet kihozni magunkból, újabb és újabb célokat kitűzni és elérni. Legyen szó az élet bármely területéről. Néha természetesen meg kell állni egy pillanatra és értékelni azt, amit már elértünk az életben. Utána viszont itt az idő, hogy tovább induljunk!

Ami engem illet, szeretnék még rengeteg helyre eljutni lemezlovasként, hogy minél több ember arcára csalhassak mosolyt. Azért lettem DJ, mert szeretnék örömet szerezni az embereknek. Egy kicsit kiszakítani Őket a hétköznapi nehézségek, problémák világából, és ha csak néhány órára is, de minden rosszat elfeledtetve, boldog, önfeledt pillanatokat okozni számukra. Engem ez motivál.

Emelett, a másik szenvedélyem, a rádiózás is nagyon fontos szerepet tölt be az életemben. Több, mint 25 éve hallhatóak a műsoraim a Sláger Fm-en, melyekkel szintén az a célom, hogy örömet és értéket közvetítsek az emberek felé. Remélem, hogy még sok éven keresztül lesz erre lehetőségem.

 6.jpg

-Dj Dominique és Barátai jótékonysági Fergeteg party-d is több óta  nagy sikerrel működik. Jómagam is 10 évig vehettem részt koncertjeiden jeltánccal és ennek hálájaként felajánlottam neked, hogy szerepelj dj-ént Miller Zoltán előadásában a Soha ne mondd hogy soha közös klipünkben saját dalomban. Aminek azóta is hálás vagyok és köszönöm hogy megtiszteltél szerepeddel. Mit jelent neked a Soha ne mondd, hogy soha klip és a dal gondolatisága?

 

-Én is köszönöm szépen, hogy szerepelhettem ebben a dalban! Megtiszteltetés számomra is, hogy Rám gondoltál.

A legfontosabb pedig, ahogy a dal is mondja, soha nem szabad feladni, mindig küzdeni kell, bármit is hozzon az élet!

 

A klip:

 3.jpg

 

-Dj és műsorvezetői felkérésre hol érhetnek el?

-A hivatalos Facebook oldalamon (DJ Dominique + Fergeteg Party), illetve a www.djdominique.hu oldalon minden elérhetőség megtalálható.

2.jpg

-Mit üzensz melyik videoklipeddel így a közeledő karácsonyra a szeretet ünnepére a Divatikon.hu olvasóinak?

-Alkalomhoz illően, inkább egy külföldi előadó, Chris Rea – Driving home for Christmas című dalát választom. Úgy gondolom, hogy az életben a család a legfontosabb, így ezzel a gondolattal kívánok Mindenkinek boldog és békés Karácsonyi Ünnepeket családtagjai és szerettei körében!

 

A klip:

a (1).png

 

 

Cikk író:

Napsugár Anna

siket fotóriporter

Fotó:

Várkonyi Attila engedélyével

Hirdetés

Mondd el a véleményed

Ez a webhely a böngészés tökéletesítése érdekében cookie-kat használ. Részletek

Egy EU-s tövény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal cookikat használ. Ha ezzel nem értessz egyet, akkor a böngésződ megfelelő beállításait használva tiltsd le a cookik tárolását!

Zár