Gyere kicsi – Szirota Jenniferrel készítette új dalát a GypoCircus

Szirota Jennifer és a Gypo Circus
Szirota Jennifer és a Gypo Circus
Hirdetés
Szirota Jennifer és a Gypo Circus
Szirota Jennifer és a Gypo Circus

Gyere kicsi címmel Szirota Jenniferrel forgatta legújabb, egy hete megjelent lyrics videóját a GypoCircus. A dal kapcsán Hegyesi Andrással és Kecskeméti Sanyival beszélgettem.

Hogyan született a dal?

Hegyesi András:

A dal szövege régi tinédzserkori szerelmekről szól, amiknek sose érünk a végére. Minden szót, mozdulatot, mondatot egy jelnek veszünk és ragaszkodunk ahhoz, ami tulajdonképpen nincs is. Mint mindenkinek, nekem is voltak hasonló kalandjaim, és egy szakítós, szomorú nyári estén beíródott egy füzetbe, és ott is maradt vagy 6 évig.  

Hirdetés
Szirota Jennifer és a Gypo Circus
Szirota Jennifer és a Gypo Circus

Milyen volt az alkotói folyamat?

H.A.:

A félkész dal demója már évekkel ezelőtt megvolt. Mindig elő-elővettük, de igazán csak most ért be a gondolat hogy csináljuk is meg. Szeptemberben valamikor összeültünk a többiekkel és végre rendbe szedtük. Egyszerű hangszerelésű dalt szerettünk volna, csak akusztikus gitárral, pici hegedűvel, vokálokkal. A stúdióban valahogy csak rákerült egy kis dob, de úgy éreztük, hogy oda az kell. 

 

Hogyan éltétek meg a közös munkát Jenniferrel?

H.A.:

Egy nagyon aranyos és közvetlen csajt ismertem meg a személyében, akivel gyorsan meglett az összhang – így gördülékenyen ment a munka. Lényegében elsőre sikerült minden, amit szerettünk volna. Érződött rajta hogy nagyon profi, és tudja mitől döglik a légy.

 

Honnan inspirálódtatok?

K. S.:

Valószínűleg tudat alatt ez a pandémiás időszak is közrejátszott ebben a lelkületben ami érezhető a dalban, amikor Bandi hoz egy akkordot, rárakok egy basszust, erre ő: ”Inkább akkor így legyen”, majd ráteszi Délia a hegedűt, akkor megint elkanyarodunk egy másik változat felé és előbb-utóbb ebből kialakul egy végleges forma. Ezek után a budapesti Silverhill stúdióban rögzítettük a dalt  Vígh Arnold zenei produceri közreműködésével, aki nem mellesleg két héttel korábban pl. David Guetta-val dolgozott. A felvételek előtt felmerült egy gondolat, hogy mi lenne ha egy női hang is szerepelne a dalban. Arnold javasolta Jennit, Bandi duettpartnereként és kiváló választásnak bizonyult.Így lett tökéletes és kerek a Gyere Kicsi.

 

Kinek és milyen gondolatok kíséretében ajánljátok a dalt? 

H.A.:

Sosem szabad görcsösen ragaszkodni valakihez, aki ezt nem értékeli…sajnos az idő múlásával ez nem fog megváltozni. Sablonos gondolatnak tűnik: de mindig a jövőbe kell tekinteni, és addig keresni a boldogságot, amíg meg nem találjuk. Ez mindenre és mindenkire vonatkozik – így azoknak ajánlom, akik még nem, akik már igen, és akik soha többé nem akarnak szerelmesek lenni. Jó szívvel, Nektek. Most.

 

 

Mit kell tudni a dalhoz készült animált lyrics videóról?

K.S.:

Kétféle klipötlet merült fel bennünk, de a mai bonyolult helyzet az animációhoz sodort bennünket. De ha már animált, akkor rakjuk bele a képi világba a szöveget is. Az egyik nagyon jó barátunkra esett a választásunk, Kurgyis Attira ( Ladder Pictures ), aki mellesleg egy kiváló gitáros is. Felvázoltunk neki alap gondolatmorzsákat, de teljes mértékben szabad kezet kapott. Miután elküldte az első képkockákat, megjelenést és motívumokat, már nem volt kérdés az összhangban “ igen, erre gondoltunk”.  Csak egy kérdés maradt a végére, hogy mikor lesz kéééész. nagyon szerettük volna betenni a karácsonyfa alá és köszönhető áldozatos munkájának, sikerült.

 

 

Mondd el a véleményed
King Baal

Let’s murder together – new music video and album of King Baal

Romanek

Az angyalom megvár – Romanek dalpremier, villáminterjú