Harmath-Hodászi Klára élményei A Dalban

Harmath-Hodászi Klára
Hirdetés
Hirdetés
hhk2
Harmath-Hodászi Klára

Az Eurovíziós Fesztivál hazai előválogatójában, A Dalban érintettek közül ezúttal ismét egy vokalista-énekesnőt, Harmath-Hodászi Klárát faggattam élményeiről.

“Én idén 2 produkcióban vettem részt A Dal-ban (Horányi Juli és Vásáry André). Mindkét dal zeneszerzője a férjem, Harmath Szabolcs. Andréval legközelebb jövő szombaton, 2016.február 20-án szerepelünk, a 2. középdöntőben. De hatalmas szerencse, hogy így alakult, mert André épp influenzás. Egyébként elképesztően élvezem idén A Dalt, mert mindkét dalban ugyanazzal az 5 fős vokállal dolgozunk / dolgoztunk, és sikerült egy olyan vokálcsapatot összehozni, ahol amellett, hogy mindenki tehetséges és profi, emberileg is nagyszerűek, így minden munkával töltött perc egyben kikapcsolódás is. A szó összes értelmében nagy az összhang közöttünk.”

Harmath-Hodászi Klára

Hirdetés

Klári azt is elárulta, hogy mivel nemcsak vokalistaként, hanem énektanárként is érintett A Dalban, ezért a versenyzői okán is van miért, illetve kiért izgulnia A Dalban:

Ugye mindenkiben van némi egészséges drukk, amikor színpadra áll. Ezt az esetemben meg kell szorozni százzal. Ugyanis ha énektanárként is érintett vagyok az adott előadónál, akkor nem csak magam miatt, hanem miattuk is rettentően tudok izgulni! Évek óta dolgozom tehetségkutató műsorokban, és sosem értette a férjem, hogy miért vagyok mindig olyan kimerült minden adás vagy felvétel után, hiszen nem is én álltam a színpadon. Próbáltam neki elmagyarázni, hogy ilyenkor valami elképesztő módon tud az ember izgulni egy másik emberért! Azt kell mondanom, jobban izgulok értük, mint magamért! Aztán miután lejönnek a színpadról, engem is mindig elönt a boldogság és megkönnyebbülés, hogy “igen, megcsinálták!!!

hegedista
Fotó: Gergác Tibor

Hol tartotok a munkálatokkal?

Ami a háttérben zajló folyamatokat illeti, mivel André a klasszikus zene világából viszonylag hirtelen csöppent bele a könnyűzenébe, így énektanárkent is próbálok segíteni Neki abban, hogy minél komfortosabban tudjon mozogni ezen a területen is. Megjegyzem, nem kis feladatról van szó, hiszen teljesen más a két technika. Ha megfordítjuk a dolgot, olyan ez, mintha azt mondanánk egy ismert / elismert férfi popénekesnek, hogy hamarosan Puccini áriákat kell énekelnie ország-világ előtt…  De André nagyon muzikális, szorgalmas és – nem mellesleg – kedves ember, öröm Vele is dolgozni, szépen haladunk.

Széles L. Gábor
2016.02.13

Mondd el a véleményed

Soha nem adják fel – Leo és Talán Attila új klipje

Eurovíziós Dalfesztivál – A Dal – Négyen már a döntőben