Itt az idő – Márkádó-dalpremier

Hirdetés
Közel tíz esztendeje már, hogy megalakult a Márkádó egy kis Győr melletti faluban, Ikrényben. A jelenlegi felállásban 3 éve zenélnek együtt. A tehát már kiforrottnak nevezhető csapat tagjai átdolgozták saját korábbi szerzeményeiket, amelyek ráncfelvarráson estek át. Hangzásban, stílusban erőteljesebb, keményebb riffek, dallamosabb, szöveg centrikus  zene jellemzik őket. Nemrégiben pedig Itt az idő címmel új dallal jelentkeztek, amelyet az online magazinok közül a Divatikonon hallgathattok meg először.

Milyen élményeket szereztetek a tehetségtámogató versenyen?
Attól volt különleges a verseny, hogy több (héten) fordulón keresztül kellett megtartani a szavazótáborunkat és eközben újakat szerezni.
Újabb és újabb stratégiát kellett kitalálnunk. Próbáltunk új cél közönséget megcélozni ami komoly munka volt és ez jobban összekovácsolt minket és a Márkádó közönségét is.
Sok győri és környékbeli zenekar szurkolt nekünk és szavaztak ránk a célegyenesben.
A győzelemhez kellett egy jó dal, stratégia és kitartó közönség. Sok új rajongónk lett ennek hatására. Nagyon feldobott minket.
Miért éppen ezekre a dalokra esett a választásotok?
Gondolom az Echo stúdióban felvett dalokra gondolsz.
Egy kis előtörténet:
Szóló gitárosként (Krimi) csatlakoztam a csapathoz 3 éve és voltak olyan dalok, amik első hallásra megfogtak, de a régi zenei alapokat erőtlennek éreztem.
A fiúk vevők voltak az új riffekre. Így sok régi dal új zenei köntöst kapott. Erőteljesebbek, dinamikusabbak lettek. Ilyen dal a “Félelem uniója” és a “Bűvös 27“.
Azért ezeket a dalokat rögzítettük, mert szerintünk két nagyon értékes dala a zenekarnak. Rólunk, a zenekarról, gondolkodásunkról, a világról, annak helyzetéről, és első sorban a hétköznapi emberekről.
De igazán ez benne van minden dalunkban, ez a MÁRKÁDÓ 🙂
Az “Itt az idő” egyszerűen adta magát 🙂 Szerettük volna érzékeltetni, hogy mint a zenekar életében így mindenki életében eljött az idő a változtatására.
Jelenleg dolgoztok-e valamin? Számíthatnak-e a rajongók új dalokra, videóklipekre.
Hamarosan közzétesszük a “Bűvös 27-es” című,  harmadik, stúdióban felvett dalunk videó klipjét. Ez a dal kicsit másabb, mint az eddigi dalaink, de erről nem szeretnék többet elárulni. Legyen meglepetés! Ami biztos – feszes tempó, kemény riffek, jó dallam!
Egy dolgot azért elmondok a dalról, mint különlegesség, a legmélyebb hang frekvenciája 27Hz. Úgyhogy vigyázz a mély nyomódra!
…esetleg egy új albumra?
 
Szeretnék egy új albumot készíteni amihez megvan a zenei anyagunk. Erre gyűjtünk. Minden hónapban félreteszünk a zenekar kasszájába.
Ez nem túl egyszerű. Folyamatosan fejlesztjük hangrendszerünket, mert a koncertjeinken is minőséget akarunk nyújtani nemcsak zeneileg, hanem hangzásilag is.
Honnan merítitek az inspirációt? 
Milyen a zenekar alkotói mechanizmusa? Hogyan születnek a Márkádó dalok? Beavatnátok az olvasókat a dalírás kulisszái mögé? 
 
 Amit a hétköznapokban megélünk azt mondjuk el a zene nyelvén. Legtöbbször jön egy érzés, egy gondolat, egy élmény és már ott zakatol a fejemben a riff. Megmutatom a csapatnak és elkezdünk vele dolgozni. Sok esetben elég egy próba összerakni a dal gerincét. Amikor mindenki vigyorog, mint a vadalma, akkor tudjuk, hogy ez jó lesz.
Mondd el a véleményed

Klippremier: Családias, home videós klippel jelentkezik a fruzsikáS

Nagyinterjú az Endless Project zenekarral