Kabai Alex a Szabadságról énekel a DAL-ban

Hirdetés

FREE – SZABADSÁG

 

Kabai Alex a szentesi születésű énekes, színész a Horváth Mihály Gimnázium drámatagozata után, 18 évesen költözött Budapestre, és bár többféle területen próbálkozott, felbukkant tehetségkutatókban és egy fiúzenekarban is, eddig leginkább a zenés színház területén bizonyított. A Pesti Brodway Studióban folytatott képzéseket, és az Operettszínház stúdiósaként a többi közt az Elisabeth, a Miss Saigon, a Parasztopera és a Rómeó es Júlia előadásokban is szerepet kapott. Legkomolyabb musicalszerepében eddig az István, a király kórusában formálta meg Solt alakját a Novák Péter rendezte városligeti feldolgozásban, 2015 nyarán. „Képviselni egy ügyet, akár három percben, nekem ez a dal” komolyan is gondolja. Alex civilben a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány aktivistája. Free című versenydala saját értelmezésében arról szól, hogy „Közép-európai idő szerint eljött a változás pillanata”. A 2016 DAL versenyben a 30 legjobbak között van. A FREE – előadó C.E.T. – Kabai Alex; zeneszerző: Molnár Balázs és Novák Péter; szövegíró: Király Martina és Novák Péter

 13.jpg

Hirdetés

– Gyermekkorodban mi szerettél volna lenni, mára mennyire változott elképzelésed?

– Köszöntöm a divatikon olvasóit! Hogy mi szerettem volna lenni? Gyerekként mindig ezt válaszoltam: ” énekes vagy űrhajós ” mára az egyik valósággá vált.  Ez nagyon fiatalon kiderült.  7 éves voltam, amikor először színpadra kerültem egy kis faluban éltem es egy helyi amatőr színtársulat tagja lettem.  Minden érdekelt, ami művészet, jól táncoltam, szavaltam, mesemondó versenyt nyertem, és nagyon jól rajzoltam.

 1.jpg

– Mikor jöttél rá, hogy neked a színpad lesz az életed és milyen történés hatására?

– Az igazi nagy útra lépés, az 11 évesen történt, amikor elkezdtem előbb zongorázni tanulni, később pedig énekelni tanulni, amit pár hónapon belül azzal koronáztam, meg hogy egy népdal énekes verseny győztese lettem. Ahogy mondom egyenes út vezetett a színpadra, a csillagaszat pedig meg ma is vonz, es meg nem mondtam le, hogy szeretnek egyszer kijutni űrbe. Már nagyon apró gyerek voltam éreztem, hogy nekem nem egy átlagos utat szánt a sors, úgy hogy valahol tudatosan készültem erre a pályára.

6.jpg

 

– Népdal énekesként kezdted, egyik kedvenc dalod a Csillagok-csillagok?

– Nagyon sokféle dalt hallgatok mai napig, a Csillagok – csillagok volt az első olyan népdal, amit tiszta szívemből szerettem énekelni, később elkezdett érdekelni a popzene a komolyzene, majd a musical.

 9.jpg

– Milyen magyar és külföldi énekes előadóművész hatására kezdtél előadási stílust váltani és most milyen műfajban állapodtál meg?

– Azért szeretem a zenét, mert olyan ember nincs a földön, akinek nem lenne kedvenc dala, vagy előadója.

Amikor gimnáziumban kerültem Szentesre, akkor kezdet el nagyon sok irányba elindulni a zenei ízlésem.  Ilyen fiatalon leginkább Máté Pétert és Cserháti Zsuzsát hallgattam. Kivétel nélkül fújom az összes dalukat.  Sőt egy időben rengeteget kutattam őket, ismeretlen dalokat, amiket mások nem is ismernek. Aztán jött a Michael Jackson korszak, és utána annyira kinyíltam, hogy minden érdekelt, nagy külföldi énekesek önéletrajzait bújtam és még az ebéd közben az asztalnál is fél szájjal, de ezeket a dalokat dúdoltam. A zene a szerelmem, igazi hű társ.

 10.jpg

– Volt szerencsém látni előadásodat 2015-bena az EGY HÍDON SZÁLLUNK jótékonysági rendezvény keretén belül, Nemec Mariann költő meghívására a Bálnában. Fantasztikusan fenomális magával ragadó, egyedi az előadás módod annyira megbabonázta a közönséget, hogy egy fogyatékossággal élő down jeltáncos kiállt melléd egy dalban és jeltáncolta a dalod előadásod alatt. Mit jelentett számodra egy színpadon együtt szerepelni fogyatékossággal élő művésszel és milyen hatással volt rád?

Nagyon örültem mikor felkérést kaptam a rendezvényre. Mindig is azt éreztem, hogy egy igazi harcos vagyok abban, hogy az egyenlőség minden embernek jár.

Ez egy olyan rendezvény volt ahol ezek a falak leomlanak, és ez csodálatos érzés. És ha már ESÉLYegyenlőség, akkor, íme, egy dal, a Free, ami pont erről a szabadságról szól, mindenki szabadságáról.

 12.jpg

– Minden színpadi előadásod előtt kicsit érinthetetlen vagy olyan mintha magadba szívnád a közönség energiáját, és a színpadon felszabadulsz és magával ragadsz mindenkit. Ilyenkor mi játszódik le benned?

– Minden fellépésem egy hatalmas kapcsolat a közönség és köztem, nálam nem számít, hogy 5-en vagyunk vagy 10 ezren, mindenkepp egy szoros viszony alakul ki. Szerintem ezt érezed, hogy ilyenkor mindenki ott van velem. Ez hihetetlen érzés.

 7.jpg

– Melyik áll elsőként a színpadon éneklés vagy a színjátszás vagy mindkettő? Van-e színpadi kedvenc karaktered, amit szívesen játszanál?

– Ezt soha nem tudtam még eldönteni, de egy már biztos mikor próbáltam színház nélkül élni, akkor mindig kaptam egy színházi felkérést, szerepet. Szóval mindkettő fontos. Most kicsit erősebb a zene, de ilyenkor jön az, hogy megtalál egy szerep. Szóval lehet, a színház nem tud nélkülem élni.

 5.jpg

– Mit jelent számodra a divat, mennyire követed, van-e kedvenc ruha vagy termék márkád, aminek szívesen lennél arca annyira szereted a minőségét?

– Mindig érdekelt a divat, egy időben gondolkodtam rajta, hogy talán ez is egy irány, amiben jól erezném magam. De erősebb volt a zene es a színház. Ma leginkább a letisztultabb formák es tervezések, amiket szeretek, és egyre több magyar tervezőnk van itthon Magyarországon, akik zseniális ruhákat terveznek.

 11.jpg

– Bejutottál C.E.T. Előadóként a hazai legnagyobb a 2016. DAL Fesztivál 30-ba a FREE dallal. Nekem nagyon tetszik előadásod,és a dal mondanivalója, ebben a nehéz világban nekem is kapaszkodót jelent a szabadság! Mit jelent neked az Eurovíziós Dal Fesztivál?

– A fesztivál jelenleg Európa legnagyobb zenei rendezvénye, minden ország képviseli magát. Szerintem nagyon fontos érezni, hogy ez nem csak egy fesztivál, hanem az a 3 perc egy ország szimbolikus üzenete. Egy nyertes dalban, szerintem benne kell lenni egy országnak.

2.jpg

– Mit üzensz a FREE dallal a nézőknek?

– Hogy mit üzenek: hogy én már megléptem, hiszen megszületett egy dal, ami a szabadságról, egy érzésről íródott.

Csak olyan dologról szeretek beszélni, amit már tapasztaltam, tudom milyen szabadság nélkül élni.

A dal a linkre kattintással meghallgatható:

http://www.mediaklikk.hu/video/free-c-e-t/

15.png

– Lehet-e valahol szavazni a FREE dalra?

– Igen, lehet szavazni. És aki teheti, kövessen.

http://eschungary.hu/melyik-a-kedvenc-2016-os-dal-od/

300.jpg

– Milyen bölcsességet üzensz a Divatikon.hu olvasóinak a Szabadságról?

– Szerintem most lépni kell, lépni az embereknek, a világnak, és végre önmagunk lenni, egy szebb jövő reményében. Nekem ezt jelenti a dal.

 A_Dal_2016_C.E.T._2015-12-15.JPG

 – Mi az álmod, ami még nem vált valóra, mire van szükség hozzá, hogy megvalósulhasson?

– De nem akarok válaszokat adni, inkább kérdéseket, mindenkinek a saját kérdését, amiről ha tudunk KÖZÖSEN gondolkodni, akkor értem el igazán a célom.

111.jpg

– Ha el szeretnének érni van-e facebook oldalad ahol elérhetnek felkérésekre?

– A C.E.T. Hivatalos Oldalunkon minden friss információ fel lesz tüntetve, és hétről hétre beszámolok, hogy mi történik velem.

Linkre kattintással elérhető:

https://www.facebook.com/cethivatalos/?fref=ts

 

Hirdetés
100.jpg

– Hol drukkolhatunk a DAL-ra ?

Január 30-án szombaton este 19:40

A Bubble Chic Bar and Bistro

Hajós u. 25., Budapest, 1065

 

MEGHÍVÓ!

 

Kedves Ismerőseim, barátaim! Szombaton 19:40-től élőben követhettek, hogyan alakul a sorsom az Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében!

Ezért úgy gondoltam, hogy töltsük együtt egy helyen, várlak titeket a Bubble Chic Bárban a Hajós utcában, ahol egész este szurkolhattok, és az adás után én is megérkezem egy koccintásra!

 

Üdv : Alex

 200.jpg

Drukkolok a FREE DAL-hoz, a színpadi életedhez is további sikert kívánok.

 

Cikkíró:

Napsugár Anna

fotóriporter

Fotó:

Facebook

Mondd el a véleményed

A Karmapolis, Szécsi Böbe és az Eurovízió

Kiss Ramóna: a ruha árulkodik a nő lelkivilágáról