Mint egy elhagyott város – interjú a Beyond zenekarral

Fotómontázs: Kovács Péter Fotók szelfikből
Hirdetés

Stílusosan disztópikus klippet forgatott Mint egy elhagyott város című újdonságához Parajdi Tamás bandája, a Beyond. Ennek apropóján beszélgettünk.

Hirdetés
Fotómontázs: Kovács Péter
Fotók szelfikből

Honnan jött az ötlet, hogy egy ilyen klipet forgassatok?

Hirdetés

Az elhagyott város egy vízió. Számos országban található olyan város, amiből elmenekült a lakossága, az épületek kiüresedtek, a falak leomlottak és pusztuló félben vannak. Ez a szám összefüggést teremt az elhagyott városok és a saját lelkünk elüresedése között. Ezt a kapcsolatot nagyon jól lefestette grafikusunk, Kovács Péter, aki a borítónkat rajzolta. Ez a borító jelenik meg a videoklipben is. Később ő lett az új basszusgitárosunk, akivel egyetlen próbát tudtunk lejátszani, aztán karanténba vonultunk.

Milyen volt az alkotói folyamat?

Ennek a számnak a zenei alapját az előző basszusgitárosunk, Bencze Gyula dalrészletei alkotják többnyire. Nagyon régen vette fel ezeket a részeket apró részletekben. Én összeraktam és szöveget írtam hozzá, illetve kiegészítettük más egyéb zenei részletekkel. Az éneklés során volt egy kis hangszálproblémám, ezért újra kellett énekelnem az egészet, sokkal lágyabban, dallamosabban. Ez nagyjából meghatározta az új lemezanyagunk ének részének hangzásvilágát.

Honnan inspirálódtatok?

A szövegvilág, a jelen életünkben oly meghatározó fizikai találkozásokat mellőző, internetes kapcsolatokon alapuló, elüresedett életérzést hozza a felszínre. Ezt látom a környezetemben, és bevallom, gyakran én is beleesek ebbe a hibába. Az inspirációt ez az életérzés adta.

A Beyond zenekar Facebook oldala:
www.facebook.com/beyondzenekar

 

Mondd el a véleményed

Hétmilliárd történet – Kertész Erika újdonsága

Music premier: Spexdagreat feat. Nadia Tellis: Unconditional Love