Olaj a tűzre – Iszak Alexandrával forgatta új klipjét MC B. (klippremier)

MC B
MC B
Hirdetés

Olaj a tűzre címmel Iszak Alexandra közreműködésével forgatta új klipjét MC B. A rapperrel dal és a klip kapcsán beszélgettünk.Klippremier!

MC B
MC B
Hogyan született a dal? Milyen volt az alkotói folyamat?

 

Hirdetés
MC B:
Az instrumental a Bitprojekt csapatához tartozik. Felvettem a srácokkal a kapcsolatot(nem először dolgoztunk már együtt) és megbeszéltük a dal felépítését. Kevés az az alapzene, ami elsőre megfog, de ennél egyből éreztem, hogy el kell készítenem és neki is álltam rá szöveget írni. Az ilyen mély, melankólikus zenékre valahogy mindig hamarabb megírom a szövegeket.

 

Honnan inspirálódott?

MC B:

Mint a legtöbb dalom,ez is a saját életemből hozott példákra alapszik, de úgy éreztem ezekkel a megélt emlékekkel talán nemcsak én vagyok egyedül.

 

Milyen volt a közös munka ?

MC B:

Az Alexandrát nem olyan régóta ismerem. Egy ismerősöm által tudtuk felvenni a kapcsolatot. Több videóját láttam az oldalán, ahol énekelt és nagyon tehetségesnek találtam. Egyből fel is vettem vele a kapcsolatot. Emberileg is nagyon jól kijövünk egymással és tervben van még nagyon sok közös zenénk. Úgy gondolom az egy remek párosítás, mikor egy énekes lány és egy rapper közösen alkot, hiszen több emberhez is eljuthatnak a dalok és ad neki egy plusz harmóniát, ami még élvezhetőbbé teszi a zenét hallgatók számára. A videó leforgatásához a Pannonia Pictures segítségét kértem, ami Tóth Gergelyhez köthető. Többször dolgoztunk már együtt és mindig nagyon meg voltam elégedve a munkájával, hiszen annyira precíz. Általában a dal megszületése után összeülünk és kitaláljuk a hozzá leginkább passzoló képvilágot, helyszíneket. Ezek most javarészt autós jelenetekből álltak, illetve a klip még egy motelben, az egyházasrádóci Missouri Motelben játszódott. Szerintem ismételten remek munkát hozott össze a stáb, hiszen teljesen visszaadja a videó a dal komorságát, hangulatát.

Iszak Alexandra:

Boldival nyár óta ismerjük egymást, illetve ez az első közös munkánk. 3 hónapja dolgozunk együtt, és remekül működünk csapatként. Elképzeléseink, és célunk is közös mégis mindketten más oldalról közelítjük meg, és teljes mértékben kiegészítjük egymást a munkában, így harmonikusak a közös munkák, ami a dalokban remélhetőleg viszont hallható.

Kinek és milyen gondolatokkal ajánljátok a dalt és a klippet?

MC B:

Minden ember életében vannak rosszabb időszakok, amikor azt hisszük, hogy ezek nem tudunk túllépni. Főleg arról szól a dal, hogy nem szabad a múltban élni és csak rajtunk áll mit hozunk ki az adott körülményekből. Úgy gondolom, attól függetlenül, hogy egy szomorú dalról beszélünk,valahol azért mégis happy end a vége, hiszen megtaláltam azt a megoldást, amivel lezárhattam a múltamat és egy új életet kezdtem.

 

Iszak Alexandra:

Igaz szavak, őszinte érzések halmaza lett a dal.A célközönséget nem feltétlen lehetne nemre, és korra bontani. Hasonló érzéseket, élethelyzeteket megjárt emberek talán támaszt, és megértést találhatnak a sorok közt, és érezhetik, hogy nincsenek egyedül ezekkel a gondolatokkal.

 

Mondd el a véleményed
Frozen-Poppyhead

Salute – debut song from the album of Frozen Poppyhead

The Sharons

Klisé – tábortűz mellett dúdolós dal és klip a The Sharonz-tól