Planéta – a szemetelésről forgatta új klipjét SMOKE (klippremier)

Smoke
Smoke
Hirdetés

A világot sújtó környezetszennyezés megannyi változata közül a szemetelést választotta új klipjének témájául Smoke. Ennek apropóján beszélgettünk. Smoke : Planéta – klippremier!

Honnan jött az indíttatás, hogy egy ilyen fontos és fókuszban levő témát boncolgass, mint a szemetelés, illetve általában véve az emberek nemtörődömsége?

Hirdetés

Még tavaly nyáron Veres Róbert keresett fel abból az apropóból, hogy lenne-e kedvem készíteni egy zenét a környezet szennyezésről és annak védelméről, mivel látta a “műveimet” és jónak találta őket. Ő egyébként szintén dánszentmiklósi lakos, mint én, és a környéken próbálja buzdítani az embereket a környezet tudatos életvitelre, illetve szemétszedéseket szervez stb. Elég klassznak tartottam az ötletet, szóval nagyon nem is haboztam, mivel nekem is érlelődött a téma a fejemben egy ideje, viszont a Robival való beszélgetés során ki is alakult a kép a zenéről.

Milyen volt az alkotói folyamat?

Úgy kezdtük, hogy megbeszéltünk egy találkozót a helyi pizzázóban, ahol néhány órát beszélgettünk a témáról. A találka végére nagyjából kiforrott a forgatókönyv , aztán el is kezdtem a munkát. Kicsit lassan haladt a dolog, mivel sok ötlet merült fel, mind a zene és a videó kapcsán. Két verziót is készítettem a zenében, mert az első verzió, ami kikerült legvégül, az nekem túl rövidnek tűnt és erős hangvételűnek. Nekikezdtem egy kicsit finomabb hangvétellel és szöveggel előadni, hogy mindenki számára emészthető legyen, de az mégse volt az igazi, úgyhogy maradtam az elsőnél. A videó elkészítése mint mindig, most is jól telt és közbe sokat szórakoztunk. Sokat segített Robi, még szerepelt is benne, mellette pedig Nojec haverom (Kocsis Rolanda szerk.) segített fel venni az “előadó” jeleneteket. Robi pluszba beszervezte a videóba a polgármestert és még pár helyi arcot, ismerőst, akiknek innen is köszönet. Utána pedig szépen össze vágtam és a végeredményt már láthatjátok ti is.

Kinek és milyen gondolatokkal ajánlanád a klippet?

Nyilván van egy fajta stílusa a zenének, aki nincs oda annyira a műfajért, azzal nem biztos, hogy pont én fogom meg szerettetni. Viszont a témáját azt ajánlom mindenkinek, mivel elég fontos szerepet tölt be. Szerencsére sok pozitív visszajelzés érkezett rá szinte minden korosztálytól, aminek csak örülni tudok, és remélem sikerül pár szemet felnyitni.

Köszönöm szépen a beszélgetést!

Smoke Facebook oldala:
www.facebook.com/smoke2735
Smoke YouTube csatornája:
https://www.youtube.com/channel/UCATb6DdhTEGjEqQD6fN4Fdw

Mondd el a véleményed

Klippremier: IGNI x Claudia: Tartson örökké

PAZTA

Ketten a parton – CZAPPA-klippremier