Radics Márk a Retro Disco Egyik csodás Hangja

Hirdetés

Radics Márk

Radics Márk gyermekkorától énekel, zongorázni is tanult. Szatmári Orsi énekesnőnél képeztette a hangját, Budapesten már több, mint 10 éve tartózkodik. Márk mikor énekel kedvességével, finomságával és hihetetlen úriember viselkedésével elolvadunk színpadi előadásain. A RETRO DISCO című műsor főszerkesztője már lassan 3 éve a Muzsika televízión, ami sikeres, hazai retro és tehetséges sztárokkal öleli körbe magát. Emellett a Sztár Limonádé újság alapítója és munkatársa. Több lemeze is megjelent már a Trimedio Music kiadásában.  Álmai tervei vannak a 2016 évre is minden rezdülésével azon lesz, hogy ezeket magvalósítsa.

– Honnan indult a zene és a hangszerek szeretete? Mi volt az a varázsos pillanat, amikor eldöntötted te énekes leszel?

– Nem is tudom. Szerintem már így születtem, amikor csak lehetett énekeltem. Apukám gitáron kísért, tesóm pedig zongorán. Állandóan szólt a zene otthon. 9 éves koromban álltam először színpadon, egy helyi tehetségkutató versenyen, Balassagyarmaton.

Hirdetés

1.JPG

Fotó: www.kaszasbence.hu

– Körülbelül 10 éve tartózkodsz Budapesten. Milyen a pesti élet, aki most költözött fel tanulás vagy munka miatt, milyen pozitív tanácsokkal látnád el?

– Én az elején nagyon nem szerettem. Szinte állandóan sírva rohantam haza, amikor csak tudtam. Most már szeretem, és nem tudom máshol elképzelni az életem. Vagyis lehet, hogy néha álmodozom egy szép, csendes vidéki otthonról kerttel és háziállatokkal. Aki karrierista és szeretne jobban érvényesülni, mindenképpen azt tanácsolnám, hogy a fővárosban próbálkozzon jobban.

3.JPG

Fotó: www.kaszasbence.hu

– Nagyon sokat segít karriered elérésében édes anyukád. Fellépéseiden munkáidban is sokat segít. Mi számodra a gondolat, amit neki küldenél az Újévre?

– Jó egészséget és sok-sok boldog pillanatot!

Hirdetés
2.JPG

Fotó: www.kaszasbence.hu

– Milyen volt az eddigi fellépéseid során a legemlékezetesebb-legmesébe illőbb?

– Mindegyik fellépés feltölt, és szeretem. Talán a legemlékezetesebb számomra az a koncertem, ahová az első sorban ülők az én képemmel ellátott pólókban ültek be.

6.jpg

Fotó: www.kaszasbence.hu

– Mikor kezdtél el dalokat írni. Milyen érzés számodra hogy dalaid más tehetséges művésszel életre kelnek?

– Igen már több dalszöveget, zenét is írtam. A most készülő nagylemezemre például szinte az összes dalt együtt készítjük Tilinger Attilával, akinek nagyon sokat köszönhetek, hiszen ő volt az, aki 10 évvel ezelőtt elindított a pályán. De ugyanígy nagy élmény együtt dolgozni Sihell Ferry-vel is, aki eddigi dalaim többségét írta és imádom őket!

4.JPG

Fotó: www.kaszasbence.hu

– A te dalaid láthatóak a youtube-on?

Igen, csak be kell ütni a nevemet: Radics Márk.

– Hihetetlen szociális érzékenységed van. Kaput nyitottál a fogyatékossággal élő kultúra és az egészséges emberek között, mert a karácsonyi műsorodban fellépett Krizbai Teca látássérült csillag születik énekes, Napsugár Anna siket jeltáncművésszel. Mennyire volt más velük az előadás és a megszervezése, mint az egészséges énekesekkel. Mit jelentett számodra lelkileg, hogy hatott rád a daluk, előadásmódjuk?

– Nagyon kedves, csupa lélek emberek nagy tehetséggel megáldva. Öröm volt számomra, hogy igent mondtak a felkérésemre, és műsorunkban továbbra is láthatóak, hallhatóak lesznek majd.

7.jpg

Fellépéseidhez további dalaidhoz sok sikert kívánok.

 

Cikk író:

Napsugár Anna

Fotó:

Portrék: Kaszás Bence

Retro Disco fotó: Scharek János

Mondd el a véleményed

Megjelent Karányi Dani vadonatúj EP-je (miniinterjú)

Soha nem adják fel – Leo és Talán Attila új klipje