Tűz a pécsi Ifjúsági Házban

Hirdetés

 

Tűzet fogott a szalma a pécsi Nagy Lajos király útján lévő ifjúsági ház színpadán.

 

Hirdetés

Egy betlehemes játék közepette gyulladt ki a jászolban lévő szalma, majd átterjedt az egész faépítményre. A színpadon lévő Kristóf Marci főszereplő lábbal próbálta eloltani, de a tőle nem messze álló Gállfi László, aki egy kísértet szerepét játszotta, arra kérte, hogy bízza ezt a szakemberekre. A jelenet tanúi véres ruhába öltözött kislányok és fakardokkal felszerelt fiúk voltak.Ezt a jelenetet vagy ötször próbálták el egy új magyar film forgatásán február 22-én. Zomborácz Virág 2011-ben írt forgatókönyve alapján és az ő rendezésében is készül az Utóélet című film.

 

Videós beszámolónk:

{youtube}bSZsKxR171Y{/youtube}

A forgatókönyv elnyerte Cannes-ben az Európai Únió Média Program díját. A forgatás helyszínére látogattunk, ahol egy karácsonyi betlehemes jászol jelenet felvételét láthattuk. A film főszereplője Kristóf Marci, aki amúgy „civil”, nem hivatásos színész, de mellette két színészóriás: Csákányi Eszter és Gálffi László játsszák a főbb szerepeket. A film operatőre a már többször az Év Operatőre díjat elnyert nemzetközi hírű filmes: Pohárnok Gergely.

A forgatás helyszínén sok képet készíthettünk, elbeszélgethettünk az alkotókkal, szereplőkkel is. Úgy tűnik, hogy egy figyelemre méltó film készül, amely különleges történetével egy feketekomédia lesz, tele fanyar humorral. A filmet támogatja a Nemzeti Filmalap is, 2014-ben tervezik a bemutatását.

Hirdetés

Írta: Kaszás Attila

Mondd el a véleményed

Rihanna babát szeretne!

„Társak” egy életen át – A Nyomorultak